Το Project Ara Θα Κυκλοφορήσει Εμπορικά Μέσα Στο 2015

Το Project Ara Θα Κυκλοφορήσει Εμπορικά Μέσα Στο 2015

Το πρώτο συνέδριο για το Project Ara πραγματοποιήθηκε από τη Google και μέσα σε αυτό μάθαμε πράγματα για το μέλλον του project.

Ο επικεφαλής του προγράμματος, Paul Eremenko, αποκάλυψε πως μια πρώτη ‘beta’ έκδοση του αναβαθμίσιμου κινητού θα είναι έτοιμη τον Ιανουάριο του 2015, ενώ αυτή που θα διατεθεί εμπορικά στο κοινό θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι του ίδιου χρόνου, δηλαδή κάπου μεταξύ Ιούλιο με Σεπτέμβριο 2015. Η δοκιμαστική έκδοση που θα είναι έτοιμη τον Ιανουάριο θα ονομάζεται Gray Phone.

Ο σκελετός του Gray Phone θα κατασκευάζεται με τη χρήση 3D εκτυπωτών και θα έχει διάρκεια ζωής (δηλ. πόσο θα υποστηρίζει νέα εξαρτήματα) πέντε με έξι χρόνια. Ο βασικός σκελετός θα πωλείται στα $50 και σε αυτόν θα περιλαμβάνονται υπερ-βασικά πράγματα, όπως η οθόνη και το WiFi. Έτσι ο χρήστης μπορεί να βάλει όποια κάμερα επιθυμεί ή όσο μεγάλη μπαταρία θέλει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Τέλος, ανακοίνωσε το πρότυπο UniPro με το οποίο τα εξαρτήματα που κουμπώνουν στη συσκευή μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτό θα είναι έτοιμο τον Μάιο, άρα θα διατίθεται στη τελική συσκευή αλλά όχι στο Gray Phone. Το Android θα μπορεί να υποστηρίζει αυτή τη τεχνολογία και αργότερα θα δούμε και τους drivers με τους οποίους θα λειτουργούν σωστά τα εξαρτήματα όπως γίνεται στα PC χρόνια τώρα. Αργότερα θα δούμε και αρθρωτά tablets.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.