Η NASA Στέλνει Το Project Tango Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η NASA Στέλνει Το Project Tango Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

project tango nasa spheres

Οι δυνατότητες του Project Tango της Google αρχίζουν να αξιοποιούνται, με την NASA να έχει προγραμματίσει στις 11 Ιουλίου την αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) ενός πακέτου που θα εμπεριέχει Project Tango smartphones. Οι συσκευές θα αποτελέσουν τον εγκέφαλο των Synchronized Position Hold, Engage, Reorient, Experimental Satellites, ή SPHERES, τα οποία είναι ρομπότ που έχουν αποσταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2006, χωρίς να έχουν δικαιολογήσει τον λόγο ύπαρξής τους.

Οι συσκευές με την 3D απεικόνιση στους εσωτερικούς χώρους έχουν σκοπό να καταστήσουν τα συγκεκριμένα ρομπότ χρήσιμα, καθώς με τις ικανότητες του Project Tango και την βοήθεια των τρισδιάστατων καμερών με τον αισθητήρα βάθους και αισθητήρων IR, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν έναν 3D χάρτη του εσωτερικού του σταθμού, με αποτέλεσμα να κινούνται οπουδήποτε με ακρίβεια.

Τα SPHERES με αυτόν τον τρόπο θα είναι σε θέση να βοηθούν τις εργασίες τον αστροναυτών τόσο μέσα στον σταθμό, όσο και στις επικίνδυνες εξωτερικές εργασίες. Να υπενθυμίσουμε ότι το Project Tango θα γίνει διαθέσιμο στους καταναλωτές από τον επόμενο χρόνο, με την LG να δημιουργεί τις πρώτες συσκευές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.