Τα Public φέρνουν τις Leica κάμερες στην Ελλάδα

Leica X-U: Η πρώτη αδιάβροχη κάμερα της Leica

Τα Public υποδέχονται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά retail τις κάμερες Leica. Συνώνυμο της αξιοπιστίας, το brand Leica διαθέτει μακρά ιστορία στην κατασκευή καμερών που είναι γνωστές για το μικρό μέγεθος και την ευκολία χρήσης τους!

Η μηχανή Leica άλλαξε την ιστορία της φωτογραφίας πριν από περίπου 100 χρόνια όταν πρόσφερε στους φωτογράφους τη δυνατότητα να μην κουβαλούν μαζί τους μεγάλες μηχανές και βαρύ εξοπλισμό για να πετύχουν την τέλεια φωτογραφία.

Το 1911 ο Ernst Leitz, επικεφαλής εργοστασίου οπτικών ειδών σε μια μικρή πόλη της Γερμανίας, προσλαμβάνει τον μηχανολόγο μηχανικό Oskar Barnack ως επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Leica. Έχοντας στο ενεργητικό του την κατασκευή της πρώτης κινηματογραφικής κάμερας φτιαγμένης από αλουμίνιο, ο Barnack κατασκευάζει το 1914 την πρώτη μηχανή με φιλμ 35 mm, την Ur-Leica.
Σήμερα, 102 χρόνια μετά την πρώτη, ιστορική Leica του Oskar Barnack, τα Public υποδέχονται τη Leica V- LUX 114 και την αδιάβροχη Leica X-U.

Η compact camera Leica V-LUX 114 συνδυάζει 20 Megapixel ανάλυση, 16x zoom και UHD 4K Video ενώ, είναι εξοπλισμένη με τη λειτουργία Optical Image Stabilizer η οποία αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής για ακριβείς λήψεις. Επιπλέον, χάρη στην πλευρική λαβή zoom μπορείς να απολαμβάνεις επιπλέον σταθερότητα, ενώ μπορείς να μεταβείς από τη λειτουργία φωτογράφισης στη λειτουργία βιντεοσκόπησης με το άγγιγμα ενός μόνο κουμπιού!

Από την άλλη, η Leica X-U διαθέτει 16 Megapixel ανάλυση, και APS-C CMOS αισθητήρα για ανεπανάληπτες φωτογραφίες χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι συνθήκες φωτισμού. Ετοιμάσου για λήψεις μέσα στο νερό καθώς είναι αδιάβροχη (IP68, βάθος 15m για 60min), και έχει αντοχή στην σκόνη και στις πτώσεις (από ύψος 1.22m, MIL-STD 810G).

Στα Public θα βρεις επίσης σύντομα την Leica D-LUX. Η μοντέρνα εκδοχή της εμβληματικής μηχανής που άλλαξε τον κόσμο, με το γκρι χρώμα της και το απόλυτα αναγνωρίσιμο κομψό look που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της, συνοδεύεται από το μότο “inspired by life”, δηλαδή «εμπνευσμένη από τη ζωή». 

Με τη Leica δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας. Αρκεί να αγαπάς τη φωτογραφία! Αναζήτησε τώρα τις φωτογραφικές μηχανές Leica αποκλειστικά στα καταστήματα Public και αποτύπωσε μαζί τους στιγμές από τη ζωή σου.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.