Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Ο Πούτιν Χαρακτηρίζει Το Διαδίκτυο “Project Της CIA”

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του ή έστω να παύσει να αναζωπυρώνει το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην χώρα του και τις ΗΠΑ, καθώς με νέες του δηλώσεις προκαλεί, χαρακτηρίζοντας το Διαδίκτυο ως ένα project της CIA. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα media forum στην Αγία Πετρούπολη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Το Internet ήταν αρχικά project της CIA και εξελίσσεται ακόμα και σήμερα έτσι. Η Ρωσία πρέπει να πολεμήσει για τα συμφέροντα της online».

Η συγκεκριμένη αναφορά αντικατοπτρίζει τις απόψεις της ρώσικης κυβέρνησης περί έλεγχου του Διαδικτύου, καθώς με μια νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε στο ρώσικο κοινοβούλιο την περασμένη βδομάδα υποχρεώνει τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να κρατούν τους servers στη Ρωσία και να αποθηκεύουν πληροφορίες για τους χρήστες τουλάχιστον για έξι μήνες.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην Yandex, την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στην Ρωσία -και σε πολλές γειτονικές με αυτήν χώρες- κατακρίνοντας την εγγραφή της υπηρεσίας στην Ολλανδία, καθώς αποσκοπεί σε φορολογικά συμφέροντα, μα και σε άλλους σκοπούς.

Η Yandex με την σειρά της απάντησε ότι η εγγραφή της στην Ολλανδία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για λόγους εταιρικού δικαίου και καμία σχέση δεν έχει με φορολογικά συμφέροντα. Επίσης τόνισε, ότι η κύρια ενασχόληση της παραμένει στη Ρωσία και πρακτικά όλοι οι φόροι πληρώνονται στο ρωσικό κράτος.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: