Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Qualcomm: Είναι Χαζό Να Φτιάχνεις Οκταπύρηνους Επεξεργαστές

Qualcomm

Πριν λίγες ημέρες, η MediaTek ανακοίνωσε πως θα φτιάξει τον πρώτο πραγματικό επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες που θα ανταγωνιστεί αυτόν της Samsung, ο οποίος σε αντίθεση με την πρόταση της MediaTek, χρησιμοποιεί μόνο τέσσερις πυρήνες την ίδια στιγμή ανάλογα την εργασία. Περισσότερα για αυτόν της MediaTek μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Ωστόσο, η αντίπαλη εταιρία της MediaTek, η Qualcomm με τους πασίγνωστους Snapdragon επεξεργαστές, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι οι επιπλέον πυρήνες είναι απλά μια κακή μηχανική. Σύμφωνα με τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Qualcomm, Anand Chandrasekher, οι οκταπύρηνες επεξεργαστές είναι “χαζοί”.

Η MediaTek απάντησε στην Qualcomm άμεσα λέγοντας πως είναι ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Σε ερώτηση αν η Qualcomm θα βγάλει και αυτή επεξεργαστές με τόσους πυρήνες, απάντησε ότι δεν κάνουν χαζά πράγματα. Και έτσι αναρωτιόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της εταιρίας αν δεν θέλει να κατασκευάσει τέτοιου είδους επεξεργαστές. Ίσως να δούμε πιο ‘δυνατούς’ από αυτήν. Όπως και να έχει, φαίνεται πως από αυτήν δεν θα δούμε σύντομα οκταπύρηνους.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: