Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Qualcomm: Ο 64-bit A7 Επεξεργαστής Της Apple Έχει ‘Μηδενικό Όφελος’

iPhone 5s 64-bit slide

Υπήρξε μια μεγάλη συζήτηση γύρω από την ιδέα των 64-bit επεξεργαστών κινητών από τότε που η Apple χρησιμοποίησε ως διαφημιστικό για το νέο iPhone 5s της. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε ότι χρειαζόταν η εισαγωγή ενός τέτοιου επεξεργαστή για το iPhone, όμως η Qualcomm με τους πασίγνωστους Snapdragon επεξεργαστές πιστεύει ότι απλά έχουν «μηδενικό όφελος.»

Οι 64-bit μπορούν να προσφέρουν στις εταιρίες τη δυνατότητα να τοποθετήσουν 4GB μνήμης RAM στα κινητά τους, αν και η Apple επέλεξε να βάλει μόλις 1GB μνήμη. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Qualcomm και διευθύνων σύμβουλος μάρκετινγκ, Anand Chandrasekher, αναφέρει αυτό το πράγμα, και προσθέτει «Δεν χρειάζεσαι πραγματικά την απόδοση, και τα είδη των 64-bit εφαρμογών συνήθως είναι ως επί το πλείστων μεγάλα προγράμματα για server.» Συμπληρώνει επίσης:

Ξέρω ότι υπάρχει πολύς θόρυβος για αυτό που έκανε η Apple στον A7 της. Νομίζω ότι είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Υπάρχει μηδενικό όφελος που παίρνει ο καταναλωτής από αυτό.

Η Qualcomm μέχρι στιγμής δεν έχει κατασκευάσει κάποιον οκταπύρηνο επεξεργαστή που θεωρεί άχριστους, ούτε κάποιον 64-bit που φαίνεται ότι επίσης θεωρεί άχριστους – ή τουλάχιστον στην υπόθεση της Apple. Ο Chandrasekher δεν ανέφερε πότε και αν θα ανακοινώσουν τον δικό τους 64-μπιτο όμως όπως φαίνεται θα πρέπει κάποια στιγμή να ανακοινώσουν και αυτοί μια σειρά γιατί η Samsung ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα ενσωματώσει τέτοιο τύπο CPU του χρόνου. Αυτή τη στιγμή η εταιρία chips έχει τον καλύτερο επεξεργαστή στην αγορά, Snapdragon 800, και τον χρησιμοποιούν όλες οι τελευταίες ναυαρχίδες.

Ποια λέτε να είναι να επόμενα βήματα της Qualcomm αν οκταπύρηνοι και 64-μπιτοι επεξεργαστές δεν είναι καλοί σύμφωνοι με την ίδια την εταιρία;

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: