Έρευνα: Η Apple Μπορεί Να Διαβάσει Τα iMessage Μηνύματα, Η Apple Το Αρνείται

Έρευνα: Η Apple Μπορεί Να Διαβάσει Τα iMessage Μηνύματα, Η Apple Το Αρνείται

iMessage on iOS 7

Σε απάντηση στο σκάνδαλο της NSA που ήρθε στο φως νωρίτερα αυτό το έτος, η Apple ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία iMessage είναι ασφαλής ακόμα και η ίδια δεν έχει πρόσβαση στα μηνύματα που αποστέλλονται και λαμβάνονται. Ωστόσο, μια ομάδα ερευνητών ασφάλειας στη Quarkslab ισχυρίζεται ότι η Apple μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σας, εάν το θέλει.

Σύμφωνα με την Apple, οι συζητήσεις προστατεύεται από end-to-end κρυπτογράφηση που επιτρέπει μόνο στον αποστολέα και τον παραλήπτη να δουν και να διαβάσουν το μήνυμα. Την Πέμπτη (17 Οκτωβρίου 2013), οι άνθρωποι στο Quarkslab έκαναν μια παρουσίαση και ανέφεραν ότι η Apple μπορεί να διαβάσει τα iMessage μηνύματα, εάν το θέλει ή αν ζητηθεί από έναν κρατικό φορέα. Συμπλήρωσαν πως η Apple ελέγχει τα κλειδιά και την υποδομή που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων μεταξύ των δύο χρηστών, και ως εκ τούτου, μπορεί να έχει πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή.

Ωστόσο να σημειώσουμε πως δεν ανέφεραν καθόλου πως η Apple διαβάζει τα μηνύματα ή το έκανε κάποτε. Έτσι, προσπαθούν να πουν ότι η εταιρία μπορεί να το κάνει αν θέλει, βγάζοντας τον ισχυρισμό της εταιρίας ότι δεν μπορεί να δει τα μηνύματα ψεύτικο.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.