Η Ρωσία Θα Στείλει Ανθρώπους Στο Φεγγάρι Το 2029

Η Ρωσία Θα Στείλει Ανθρώπους Στο Φεγγάρι Το 2029

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος, ή αλλιώς Roscosmos, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να στείλει ανθρώπους στο Φεγγάρι το 2029. Η αποστολή θα είναι μέρος του τελικού στόχου για τη δημιουργία και συντήρηση ενός σεληνιακού σταθμού. Ο Vladimir Solntsev, επικεφαλής της Roscomsos Energia, έκανε την αποκάλυψη σε ένα συνέδριο τεχνολογίας και διαστήματος τη Τρίτη 27/10 στη Μόσχα.

Ο κ. Solntsev αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή φτιάχνουν ένα διαστημόπλοιο για την αποστολή. Για το 2021 έχει προγραμματιστεί η πρώτη πτήση του διαστημόπλοιου και το 2023 θα φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου θα παραμείνει σε πορεία με αυτόν. Το 2015 η Roscosmos θα στείλει μια μη-επανδρωμένη έκδοση του διαστημόπλοιου στο Φεγγάρι πριν τελικά φιλοξενήσει τους αστροναύτες για την αποστολή το 2029.

Πρόσφατες αναφορές από το BBC News αποκαλύπτουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ήταν σε συζητήσεις με την Roscosmos έτσι ώστε να συνεργαστούν και να στείλουν μια πλατφόρμα (lander) για το διαστημόπλοιο στον νότιο πόλο της Σελήνης. Η αποστολή θα λέγεται Luna 27 και θα είναι η πρώτη από μια σειρά αποστολών που θα βοηθήσουν τον άνθρωπο να επιστρέψει στη Σελήνη. Αυτό ακόμα είναι σε συζητήσεις.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.