Οι Πρώτες Κοντινές Φωτογραφίες Ενός Κομήτη

Οι Πρώτες Κοντινές Φωτογραφίες Ενός Κομήτη

Rosetta 67P/Churyumov–Gerasimenko close-up

Για πάνω από δέκα χρόνια, το διαστημόπλοιο Rosetta του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος περιπλανιόταν στο διάστημα για να εντοπίσει τον κομήτη 67P/Churyumov–Gerasimenko (Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο) με μήκος 4 χιλιόμετρα που ταξιδεύει με 55,000 χιλιόμετρα την ώρα. Στις 6 Αυγούστου 2014 τελικά τον εντόπισε, πλησίασε κοντά του (αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις 100 χιλιόμετρα από την επιφάνειά του) και τράβηξε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες, τις κοντινότερες που έχουμε μέχρι τώρα ενός κομήτη.

«Οι πρώτες καθαρές ματιές ενός κομήτη μας έδωσαν πολλά να σκεφτούμε» είπε ο Matt Taylor που δουλεύει για το project Rosetta σε δήλωσή του. Οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την ανθρώπινη ιστορία. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να φτάσουν το Rosetta στα 30 χιλιόμετρα από τον 67P/Churyumov–Gerasimenko, και αργότερα θα προσπαθήσουν να φτάσουν ακόμα πιο κοντά. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για να προσγειώσουν το πρώτο ανθρώπινο αντικείμενο επάνω σε κομήτη.

Πληροφοριακά, ο κομήτης Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο ανακαλύφθηκε το 1969 και είναι ένας περιοδικός κομήτης ο οποίος ολοκληρώνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 6,45 χρόνια. Το διαστημόπλοιο Ροζέττα του ΕΟΔ εκτοξεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2004 με σκοπό να τον εντοπίσει, και τελικά τα κατάφερε.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.