Ρώσοι Υπουργοί Αφήνουν Τα iPad Και Στρέφονται Στη Samsung Φοβούμενοι Κατασκοπεία

Ρώσοι Υπουργοί Αφήνουν Τα iPad Και Στρέφονται Στη Samsung Φοβούμενοι Κατασκοπεία

Το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στη Ρωσία και Αμερική καλά κρατεί καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού τηλεπικοινωνιών, Nikolai Nikiforov, πολλοί κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν αντικαταστήσει τα iPad με tablets της Samsung. Ο λόγος της αλλαγής είναι, ως επί τον πλείστον, συμβολικός και αποτελεί απάντηση στις κυρώσεις Αμερικής και Δύσης κατά της Ρωσίας μετά τις εξελίξεις στην χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Ρώσος υπουργός αναφέρει επίσης ότι αμερικανικές ειδικές υπηρεσίες έχουν αυξήσει σημαντικά τον όγκο των πληροφοριών που παρακολουθούν προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες σε κυβερνητικούς πελάτες. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να αφήσουν τα “αμερικάνικα iPad” και να στραφούν στις συσκευές της Samsung, που όπως αναφέρει:

«Είναι ειδικά προστατευόμενες συσκευές, οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες σε περιπτώσεις εργασιών στις οποίες εμπλέκονται εμπιστευτικές πληροφορίες. Κάποιες από τις πληροφορίες των κυβερνητικών συσκέψεων έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα και αυτές οι συσκευές καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις μας και έχουν περάσει από το αυστηρότερο σύστημα πιστοποίησης.»

Ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποία μοντέλα χρησιμοποιούν και αν αξιοποιούν τις δυνατότητες του συστήματος ασφαλείας Knox της κορεατικής εταιρείας.

Πηγή

Σχετικά νέα

1 Response

  1. Αφού κατηγορήθηκαν οι smart tv της samsung για κατασκοπεία αυτοί το γύρισαν σε samsung??????Καλή φάση…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.