Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Baikal: Η Ρωσία Δημιουργεί Τους Δικούς Της Επεξεργαστές

Οι σχέσεις Ρωσίας και Αμερικής έχουν φτάσει πάλι σε οριακές καταστάσεις και η ρώσικη κυβέρνηση, αναστατωμένη από τις διαδόσεις περί κατασκοπείας κρατών από υπηρεσίες όπως η NSA, αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί Intel και AMD επεξεργαστές, για την διαφύλαξη των κρατικών της δεδομένων. Ο νέος επεξεργαστής που θα χρησιμοποιεί το ρώσικο δημόσιο είναι ο Baikal, ο οποίος σχεδιάζεται και δημιουργείται από ένα τμήμα της ρωσικής εταιρείας T-Platforms, σε συνεργασία με τον κρατικό όμιλο αμυντικών εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec) και με την συγχρηματοδότηση της Rosnano.

Οι Baikal M και M/S θα είναι οι πρώτοι επεξεργαστές και θα είναι έτοιμοι σε ένα χρόνο από τώρα. Έχουν σχεδιαστεί με βάση την αρχιτεκτονική Cortex-A57 64-bit της εταιρείας ARM, με συχνότητα λειτουργίας 2.0GHz. Οι επεξεργαστές θα αντικαταστήσουν τους υπάρχων, στους υπολογιστές των κυβερνητικών οργανισμών και υπηρεσιών, που αγοράζουν 700.000 προσωπικούς υπολογιστές αξίας $500 εκατομμυρίων το χρόνο καθώς και 300.000 διακομιστές, αξίας $800 εκατομμυρίων το χρόνο.

Η συνολική αγορά αριθμεί περισσότερες από 5 εκατομμύρια συσκευές αξίας $3.5 δισεκατομμυρίων. Μιλάμε λοιπόν για ένα τεράστιο εγχείρημα, που ίσως να είναι αναγκαίο για την ρώσικη κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του προγράμματος κατασκοπείας κρατών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: