Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Samsung Ετοιμάζει Οθόνες Κινητών Με Ανάλυση 11K (2250ppi)

Samsung Galaxy Note Edge hero

Μπορεί να μην χρειαζόμαστε ακόμα 2K οθόνες στα κινητά μας, ωστόσο η Samsung προχωράει τη τρέλα των pixels… αρκετά βήματα παρακάτω θέλοντας να δημιουργήσει μια οθόνη με ανάλυση 11K! Φυσικά η είδηση μπορεί να είναι αναληθής, αλλά οι παρακάτω πληροφορίες ακούγονται πειστικές και δεν είναι λίγες οι φόρες που έχουμε δει τη Samsung να παρουσιάζει κάτι πρωτοποριακό.

Όπως μεταδίδουν τα κορεάτικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Samsung εργάζεται επάνω στο project EnDK για να δημιουργήσει μία οθόνη φορητών συσκευών με ανάλυση 11K, δηλαδή 2250 pixels ανά ίντσα. Σε μια οθόνη με τη τυπική αναλόγια 16:9 και διαγώνιο 5.75-ίντσες, αυτό μεταφράζεται σε 11,264 х 6336 pixels. Οι τωρινές Quad HD οθόνες που λίγα κινητά τις διαθέτουν έχουν μόλις 576 ppi.

Η κορεάτικη κατασκευάστρια συνεργάστηκε με 13 άλλες εταιρίες για να επιτύχει το στόχο της και μάλιστα η ίδια η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα χρηματοδοτήσει $26.5 εκατ. μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Οι υπεύθυνοι υπολογίζουν ότι θα έχουν ετοιμάσει και θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο μοντέλο κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 που θα διεξαχθούν στη πόλη Pyeongchang από 9 έως 25 Φεβρουαρίου.

Φυσικά θα αναρωτιέστε γιατί να χρειαζόμαστε τόσα πολλά pixels σε μια οθόνη κινητού. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ΜΜΕ ETNews της χώρας, χάρη στο EnDK η Samsung θα επιτύχει τη δημιουργία 3D εφέ χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να φορέσει ο χρήστης κάποιον απαραίτητο εξοπλισμό. Μπορεί τελικά να μην χρειαζόμαστε γυαλιά για το 3D, αλλά σίγουρα θα χρειαζόμαστε επιπλέον εξοπλισμό για τη μπαταρία…

Μοιράσου το με τους φίλους σου: