Η Samsung Ανακοίνωσε Τη Πρώτη 8Gb LPDDR4 mobile DRAM

Η Samsung Ανακοίνωσε Τη Πρώτη 8Gb LPDDR4 mobile DRAM
Η 8Gb LPDDR4 mobile DRAM της Samsung
Η 8Gb LPDDR4 mobile DRAM της Samsung

Η Samsung ανακοίνωσε την ανάπτυξη της πρώτης βιομηχανικής 8Gb LPDDR4 mobile DRAM. Το ‘8Gb’ δεν θα πρέπει να το μπερδέψουμε το ‘8GB’ γιατί το πρώτο αναφέρεται σε gigabit. Αυτή η νέα γενιά μνήμης θα χρησιμοποιηθεί στις επερχόμενες ναυαρχίδες και θα επιτρέψει στις συσκευές να είναι ταχύτερες, να έχουν καλύτερη ανταπόκριση, υποστήριξη για οθόνες υψηλής ανάλυσης (όπως 2560×1440 pixels) και βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η Samsung λέει πως τα τσιπ κατασκευάζονται στα 20nm και κάθε ένα παρέχει 1GB μνήμη RAM με ταχύτητα διαύλου 3.1Gbps επιτρέποντας έως και 50% υψηλότερη ταχύτητα από τις σημερινές μνήμες RAM DDR3. Μόλις βάλουμε 4 τέτοιες RAM σε μια συσκευή θα έχουμε και 4GB RAM.

Τέλος, οι νέες Samsung 8Gb LPDDR4 mobile DRAM χρησιμοποιούν το Low Voltage Swing Terminated Logic (LVSTL) I/O, ένα πρότυπο για τις LPDDR4 RAM, για να έχουμε 40% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά.

Η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει νέους επεξεργαστές στις αρχές του 2014 και σε συνδυασμό με τις παραπάνω RAM οι νέες συσκευές πραγματικά θα έχουν απίστευτη απόδοση. Περισσότερα για τους επεξεργαστές μπορείς να διαβάσεις εδώ. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζουμε αν θα χρησιμοποιούν στο νέο Galaxy S5.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.