ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Η Samsung Κατηγορείται Για Παιδική Εργασία Σε Εργοστάσιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Η Samsung Κατηγορείται Για Παιδική Εργασία Σε Εργοστάσιο

Samsung China Child Labor

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Samsung διέκοψε τη συνεργασία της με το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Η China Labor Watch (CLW) σε νέα της έκθεση αποκαλύπτει πως σε ένα εργοστάσιο της Samsung στη Κίνα υπάρχουν παιδιά που εργάζονται. Η CLW το 2012 είχε εκδώσει μια παρόμοια έκθεση στην οποία αναφέρονταν πως παιδιά εργάζονταν για την κορεάτικη εταιρία, αλλά αυτή τελικά αποδείχθηκε αθώα.

Το εργοστάσιο που έλεγξε η China Labor Watch (CLW) τον Ιούνιο του 2014 ονομάζεται Shinyang Electronics. Σύμφωνα με την CLW, τα παιδιά πηγαίνουν για δουλειά με ψεύτικη ταυτότητα και μόνο τον καιρό που η εταιρία έχει να παράγει περισσότερες συσκευές. Κάποια παιδιά μπορεί να δουλεύουν για 11 ώρες την ημέρα για 3 με 6 μήνες, χωρίς να πληρώνονται για υπερωρίες και φυσικά χωρίς ασφάλιση. Στην έκθεση, η CLW επισυνάπτει φωτογραφίες ανήλικων (ηλικίας 14 και 15 χρονών) την ώρα που εργάζονται στο Shinyang.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες, κυρίως οι Samsung και Apple, συνεχώς κατηγορούνται για τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι τους πρέπει να εργάζονται, και ενώ υπόσχονται πως θα βελτιώσουν τις συνθήκες, ποτέ δεν το κάνουν. Η China Labor Watch ισχυρίζεται πως εδώ και δύο χρόνια εκθέτει τα προβλήματα στα εργοστάσια της κορεάτικης εταιρίας, αλλά αυτή απλά αδιαφορεί και δεν τα βελτιώνει. Η σχετική έκθεση είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά στο chinalaborwatch.org.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.