Πως Η Samsung Έχασε Την Ευκαιρία Να Αγοράσει Το Android

Πως Η Samsung Έχασε Την Ευκαιρία Να Αγοράσει Το Android

Το Android είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, το Windows των κινητών, όμως τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν το είχε αγοράσει η… Samsung!

Σύμφωνα με το βιβλίο «Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution» από τον Fred Vogelstein, η μικρή νεοσύστατη ομάδα-εταιρία που ανέπτυσσε το Android πίσω στο 2004, στράφηκε στην Samsung για να λάβει χρηματοδότηση. Ουσιαστικά η ομάδα θα λάμβανε χρήματα για να συνεχίσει το έργο της και η Samsung θα μπορούσε να είχε την αποκλειστικότητα. Όμως όταν έδειξαν το άγνωστο για τότε λειτουργικό τους στην κορεάτικη εταιρία, αντί για απορίες και ερωτήσεις το μόνο που έλαβαν από τους 20 εκτελιστικούς της Samsung, οι οποίοι είχαν παρευρεθεί στη συνάντηση, ήταν μια νεκρή σιγή.

«Εσείς και ποιος στρατός θα το δημιουργήσετε; Έχετε 6 ανθρώπους. Είστε υψηλά;» είπαν με θράσος οι εκτελεστικοί και στη συνέχεια γέλασαν… Όμως ο Andy Rubin (ο οποίος εργάζεται τώρα στην Google) που εκπροσωπούσε την ομάδα απάντησε πως «αυτό έγινε δύο εβδομάδες πριν μας εξαγοράσει η Google.»

Το 2005 η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της τότε Android Inc. για $50 εκατομμύρια και τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Το Αndroid έγινε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, μοιράστηκε παντού και πλέον κάθε κατασκευαστής κινητών, tablet ή οποιοδήποτε άλλης συσκευής μπορεί να το ενσωματώσει δωρεάν ή με μικρό χρηματικό ποσό αν θέλει και τις υπηρεσίες της Google, όπως το Google Play.

Η Samsung σήμερα, 10 χρόνια μετά την συνάντησή τους με την Android Inc., παλεύει να κατασκευάσει τον αντίπαλο του Android. Το Tizen. Παρόλα αυτά, όσο καλό και να το κάνει θα δυσκολευτεί πάρα πολύ για να ξεπεράσει το λειτουργικό που κάποτε απέρριψε.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.