Μικραίνουν Τα Ποσοστά Των Samsung Και Apple Στην Αγορά Smartphone

Μικραίνουν Τα Ποσοστά Των Samsung Και Apple Στην Αγορά Smartphone

Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, η αγορά των smartphone σημείωσε αύξηση της τάξης του 33% στο πρώτο τρίμηνο του 2014, δηλαδή 281 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Επίσης αύξηση σημειώθηκε στο σύνολο των κινητών τηλεφώνων -smartphone και μη- κατά 9.4% σε σύγκριση με το 2013 και έφτασαν στα 407.9 εκατομμύρια συσκευές.

Παρόλα αυτά, οι αριθμοί για δύο εταιρίες κολοσσούς δεν ήταν ικανοποιητικοί, ο λόγος για την Samsung και την Apple. Η κορεάτικη εταιρία διατηρεί την πρωτιά της με 31.2% του συνολικού μερίσματος, όμως παρουσίασε πτώση 1.2% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2013. Η αμερικάνικη εταιρία διατήρησε εξίσου την δεύτερη θέση στον χάρτη των αγορών με 15.3%, αλλά είχε και αυτή αρνητικά ποσοστά της τάξης του 2.2% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Huawei παρουσιάζεται σταθερή στην τρίτη θέση, με την Lenovo να ακολουθεί και να δείχνει μικρή αύξηση κατά 0.8%. Είναι φανερό πλέον ότι οι τρίτοι κατασκευαστές, και κυρίως οι κινέζικες εταιρίες, αρχίζουν να προτιμούνται έναντι της Samsung και της Apple καθώς προσφέρουν ποιοτικά καλύτερες συσκευές σε σύγκριση με την πρώτη και σε σχετικά πιο προσιτές τιμές σε σύγκριση με την δεύτερη.

apple samsung smartphone profits 01

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.