Η Samsung Ξεφορτώνεται Απούλητα Galaxy Για Τη Καταπολέμηση Του Ιού Ebola

Η Samsung Πρόκειται Να Κάνει Το Wi-Fi 5 Φορές Γρηγορότερο

Samsung HQ

Η Samsung βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να ξεφορτωθεί τα GALAXY S3 Neo που δεν πουλήθηκαν ποτέ: θα τα δωρίσει για την καταπολέμηση του ιού Ebola. Το GALAXY S3 Neo είναι το υποδεέστερο μοντέλο του GALAXY S3 και ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2012. Πλέον έχει αποσυρθεί επίσημα από την αγορά.

Συγκεκριμένα θα δοθούν 3,000 smartphones, συνολικής αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, στο Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) και θα χρησιμοποιηθούν στο «Humanitarian Connectivity Project», το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές, μέσω φορητών συσκευών. 60 κλινικές θα λάβουν τα κινητά και σε αυτά θα εγκατασταθεί η εφαρμογή Smart Health Pro των Ηνωμένων Εθνών.

Τα Galaxy θα χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των ασθενών, θα συγκεντρώνουν χρήσιμα ιατρικά δεδομένα και με αυτά θα μπορούν οι ασθενείς στην απομόνωση να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους. Μόλις ο ιός υποχωρήσει και δεν χρειάζονται άλλο, τα κινητά θα τα καταστρέψουν.

[showhide type=”pressrelease”]

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 3.000 smartphones, αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου δολαρίων, για την υποστήριξη της μάχης κατά του ιού Ebola.

Οι συσκευές θα δοθούν στο Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) και θα χρησιμοποιηθούν στο «Humanitarian Connectivity Project», το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές, μέσω φορητών συσκευών.

Τα smartphones, μοντέλα Galaxy S3 Neo, θα δοθούν σε 60 κλινικές, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον ιό Ebola σε Γουινέα, Λιβερία και Σιέρα Λεόνε. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή των Ηνωμένων Εθνών, Smart Health Pro, το ιατρικό προσωπικό μπορεί να χρησιμοποιήσει τα smartphones για να διευκολύνει τη θεραπεία των ασθενών και να συγκεντρώσει χρήσιμα ιατρικά δεδομένα, ενώ οι ίδιοι οι ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, χρησιμοποιώντας τις συσκευές.

Όλα τα smartphones θα καταστραφούν, μόλις το ξέσπασμα του ιού υποχωρήσει.

Η Samsung υποστηρίζει, επίσης, εύρος προσπαθειών για την αντιμετώπιση του Ebola στην Αφρική, όπως η οικονομική υποστήριξη για την αγορά στολών στη Γκάνα και για τη διανομή απολυμαντικών χεριών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Επιπλέον η εταιρεία έχει ανακοινώσει μια υπηρεσία SMS για τον ιό Ebola που είναι διαθέσιμη στη Νότια Αφρική.

[/showhide]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.