Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Μειωμένα Κέρδη Για Την Samsung Στο 4ο Τρίμηνο Του 2013

Έβγαλε στη δημοσιότητα η Samsung τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ο τριμήνου και όπως μας δείχνουν οι αριθμοί για πρώτη φορά μετά από χρόνια τα έσοδα της παρουσίασαν μια μικρή καμπή. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη για την κορεάτικη κατασκευάστρια ανήλθαν στα 6,7 δις. δολάρια, σχεδόν 1 δις λιγότερα από τα 7,6 του τρίτου τριμήνου ενώ τα λειτουργικά έσοδα του τμήματος κινητής τηλεφωνίας δέχτηκαν πτώση 18% από το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 54,95 δις δολάρια.

Οι λόγοι για τη μείωση των κερδών της εταιρίας αρκετοί. Καταρχάς το γουόν περνάει κρίση στη διεθνή αγορά, ψαλιδίζοντας κατά ένα ποσοστό τα κέρδη της εταιρίας, όμως η κύρια αιτία είναι ο ανταγωνισμός που γίνεται σκληρότερος ειδικά σε πιο οικονομικές συσκευές. Επίσης, τα αυξημένα κέρδη της Apple, η ξαφνική επάνοδος της Nokia και οι χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις του Galaxy S4 (πουλήθηκαν 9 εκατ. συσκευές ενώ αναμένονταν 13 εκατ.) συνέβαλαν και αυτά στην οικονομική πτώση του τριμήνου.

Παρόλα αυτά το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για την Samsung και για να συνεχίσει να βλέπει θετικά πρόσημα και στο νέο έτος που αναμένεται περισσότερο απαιτητικό, αποφάσισε ότι πρέπει να περιορίσει τα έξοδα των διαφημίσεων για τις κινητές συσκευές. Συγκεκριμένα, ο CEO Kim Hyunjoon, δήλωσε σε αναλυτές ότι «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως την χειμερινή ολυμπιάδα στο Sochi, αλλά ταυτόχρονα θα υψώσουμε την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών πόρων μειώνοντας το συνολικό κόστος σε σχέση με την περυσινή χρονιά».

Πηγή 1, 2

Μοιράσου το με τους φίλους σου: