Η Samsung αποχωρεί από την αγορά των εκτυπωτών και πουλάει το τμήμα της

Η Samsung αποχωρεί από την αγορά των εκτυπωτών και πουλάει το τμήμα της

Η Samsung ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την αγορά των εκτυπωτών και προχωράει στην πώλησή του τμήματος που τους σχεδιάζει. Η HP (Hewlett-Packard) θα αγοράσει το τμήμα της Samsung και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη επειδή κυριαρχεί στην αγορά.

Η HP θα δαπανήσει $1.05 δισεκατομμύρια για την απόκτηση του τμήματος, όμως αυτή η κίνηση θα την βοηθήσει να φέρει την εξέλιξη στην βιομηχανία των φωτοαντιγραφικών η οποία «δεν έχει καινοτομήσει εδώ και δεκαετίες.» Μάλιστα, η HP σχολίασε ότι τα φωτοαντιγραφικά είναι «περίπλοκα μηχανήματα με δεκάδες ανταλλακτικά που συνήθως απαιτούν αναποτελεσματική υποστήριξη και συντήρηση.»

Η εξαγορά του τμήματος εκτυπωτών της Samsung είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η HP. Για την εξαγορά, η Samsung θα ιδρύσει μια νέα εταιρία η οποία θα περιλαμβάνει το τμήμα των εκτυπωτών της και το προσωπικό (6,000 υπάλληλοι), και στη συνέχεια θα την πουλήσει στην HP.

Η Samsung θα εξακολουθήσει να πουλάει εκτυπωτές στην πατρίδα της, την Κορέα, με την δική της επωνυμία, όμως θα είναι κατασκευασμένοι από την HP.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.