Πρόβλημα Στη Παραγωγή Κάμερας Του Samsung Galaxy S5, Δεν Εγκρίνεται Ως Ιατρική Συσκευή

Samsung Galaxy S3 Slim, Κυκλοφόρησε Ένα Ακόμα Αδύναμο S3

Samsung Galaxy S5

Όπως είδαμε πρόσφατα σε κάποιες φωτογραφίες από την κάμερα του Samsung Galaxy S5, τα 16MP της συσκευής αποδίδουν πάρα πολύ καλά, όμως για την κατασκευή του φακού τα πράγματα ζορίζουν λίγο. Ο νέος φακός λοιπόν, είναι κατασκευασμένος σε έξι πλαστικά οπτικά μέρη, σε αντίθεση με τον φακό του Galaxy S4 που αποτελούταν από πέντε. Αυτός ο παραπάνω φακός πρέπει να χωρέσει στο ίδιο πάχος της συσκευής και εκεί έγκειται το πρόβλημα.

Για να γίνει αυτό, η Samsung έκανε τους φακούς πιο λεπτούς και έτσι έγιναν πιο ευπαθείς σε ζημίες κατά την κατασκευή. Επίσης το ιδιαίτερα λεπτό πάχος τους, καθιστά δύσκολη την ευθυγράμμισή τους ώστε να μην υπάρχει οπτική παραμόρφωση. Η κορεάτικη εταιρία μπορεί να φτιάχνει μόνη της τα καλούπια άλλα έπειτα τα στέλνει στους προμηθευτές των φακών, καθώς είναι πιο έμπειροι στην έκχυση των υλικών. Ακόμα όμως και οι ειδικοί δυσκολεύονται στην ακρίβεια που απαιτείται για την κατασκευή των φακών. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην διαθεσιμότητα των συσκευών. Το ETNews αναφέρει:

«Σε ένα λεπτό φακό, ακόμα και η μικρότερη ατέλεια έχει σαν αποτέλεσμα σημαντική οπτική παραμόρφωση. Για την δημιουργία λεπτότερων πλαστικών φακών, μια πιο ακριβής τεχνολογία στα καλούπια, είναι απαραίτητη.»

Το Samsung Galaxy S5 κάτω από το φακό ενσωματώνει έναν αισθητήρα, που όταν ακουμπήσει εκεί ο χρήστης το δάχτυλό του, εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής ο αριθμός των χτύπων της καρδιάς του και κάποια άλλα αποτελέσματα υγείας. Παρότι λοιπόν αυτή τη λειτουργία, ο οργανισμός υγείας της Νοτίου Κορέας αποφάσισε ότι η συσκευή δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία ιατρικού εξοπλισμού. Επίσης η υπηρεσία της Νοτίου Κορέας δήλωσε, ότι παρόλο που το Galaxy S5 είναι τεχνικά μια ιατρική συσκευή, δεν μπορεί να περιληφθεί σε αυτήν την κατηγορία λόγω των ισχυόντων νόμων του κράτους. Το υπουργείο υγείας της χώρας προτίθεται να επανεξετάσει τον συγκεκριμένο νόμο ώστε να γίνει σαφής ο διαχωρισμός μεταξύ ιατρικών προϊόντων και προϊόντων ψυχαγωγίας και άθλησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μία εβδομάδα καταστράφηκε εργοστάσιο παραγωγής πλακετών για το Galaxy S5 από πυρκαγιά, οπότε έχουμε και εκεί προβλήματα. Θα τα καταφέρει να έρθει χωρίς προβλήματα στη διαθεσιμότητα τελικά η ναυαρχίδα της Samsung;

Πηγές: α, β

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.