Η Samsung Ανακοίνωσε Νέους Επεξεργαστές Και Τσιπ Κινητών

Η Samsung Ανακοίνωσε Νέους Επεξεργαστές Και Τσιπ Κινητών

Η Samsung πέρα από το Galaxy S5 ανακοίνωσε και νέα τσιπ κινητών και tablets τα οποία περιλαμβάνουν επεξεργαστές, αισθητήρες κάμερας, NFC και WiFi. Οι επεξεργαστές δεν ονομάζονται τελικά Exynos Infinity όπως λεγόταν, και δεν υποστηρίζουν 64-bit.

Ξεκινώντας με τους επεξεργαστές, έχουμε τους νέους Exynos 5422 και Exynos 5260. Ο πρώτος είναι οκταπύρηνος με τέσσερις πυρήνες Cortex A15 μέχρι 2.1GHz και τέσσερις Cortex A7 μέχρι 1.5GHz για να αποδίδει 34% καλύτερα από τους προηγούμενους Exynos Octa και ο δεύτερος είναι εξαπύρηνος επεξεργαστής με δύο πυρήνες Cortex A15 στο 1.7GHz και τέσσερις Cortex A7 στο 1.3GHz.

Ο Exynos 5422 με τους οκτώ πυρήνες χάρη στη τεχνολογία big.LITTLE HMP (Heterogeneous Multi Processing) χρησιμοποιεί οποιοδήποτε συνδυασμό πυρήνων ώστε να έχει τη καλύτερη δυνατή απόδοση ανάλογα την διεργασία. Ο επεξεργαστής έχει κατασκευαστεί στα 28 νανόμετρα ώστε να καταναλώνει 10% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά. Θα βγει στη παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ο εξαπύρηνος Exynos 5260 έχει σχεδιαστεί για μεσαίας κατηγορίας και κορυφαία μοντέλα υποστηρίζοντας την ίδια τεχνολογία big.LITTLE HMP που το κάνει να έχει έως και 42% καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον προηγούμενης γενιάς Exynos 5 Dual. Υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης 2560×1600, βίντεο Full HD έως 60 καρέ το δευτερόλεπτο και έχει μπει ήδη στη μαζική παραγωγή.

Σε άλλα chip τώρα, η εταιρία προχώρησε τη τεχνολογία ISOCELL ώστε να φτιάξει αισθητήρες 16MP και 13MP CMOS. Αυτός με τα 16MP έχει αναλογία διαστάσεων 16:9 και επιτρέπει τη λήψη FOV 16:9 full HD (1080p) βίντεο 60fps και συνεχόμενη λήψη σε πλήρη ανάλυση στα 30fps. Η Samsung θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή μέσα σε αυτό το εξάμηνο. Ο 13MP CMOS αισθητήρας διαθέτει τη τεχνολογία Smart Wide Dynamic Range (WDR) ώστε να τραβάει φωτογραφίες στα 30fps και θα μπει στη μαζική παραγωγή το επόμενο τρίμηνο.

Στο chip με NFC τώρα, έχουμε τη τρίτη γενιά των chip της εταιρίας με NFC. Η Samsung ισχυρίζεται πως αυτό είναι το πρώτο NFC IC της βιομηχανίας κατασκευασμένο στα 45nm με ενσωματωμένη flash μνήμη που επιτρέπει να γίνονται ενημερώσεις firmware ασφαλέστερα και γρηγορότερα. Επίσης καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Αυτή τη στιγμή τα chip δοκιμάζονται και θα μπουν στη γραμμή παραγωγής μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Τέλος, έχουμε το S5N2120 Wi-Fi. Αυτή είναι η πρώτη λύση ασύρματης συνδεσιμότητας της Samsung ειδικά σχεδιασμένα για την αγορά Internet of Things (IoT). Υποστηρίζει IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi 2.4 GHz και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε WiFi ηχεία, ακουστικά, τηλεχειριστήρια, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και αθλητικές κάμερες, έξυπνους μετρητές θέρμανσης / ψύξης και άλλα. Και το S5N2120 θα μπει στη γραμμή παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο.

  • Μπορείς να δεις όλη τη κάλυψή μας για την έκθεση MWC 2014 εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.