Η Samsung Κλειδώνει Τα Νέα Κινητά Της Σε Περιοχές

Η Samsung Κλειδώνει Τα Νέα Κινητά Της Σε Περιοχές

Samsung Galaxy Note 3 Region Lock

Ένα νέο πρόβλημα και σύγχυση δημιουργεί η τελευταία απόφαση της Samsung αφού τα τελευταία κινητά της, όπως το Note 3, κλειδώνουν σε μία περιοχή και δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλού!

Το ‘πρόβλημα’ αυτό υπάρχει από τα Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Galaxy S III και Galaxy Note 2 που κατασκευάστηκαν από τον Ιούλιο και μετά, και έγινε γνωστό στο Note 3 το οποίο ξεκίνησε επίσημα τη κυκλοφορία του και στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα.

Με το region lock όταν η συσκευή ενεργοποιηθεί σε μία χώρα δεν μπορεί μετά να λειτουργήσει σε μία άλλη χώρα άλλης ηπείρου. Για παράδειγμα, αν ανοίξεις το Note 3 στην Ελλάδα με ελληνική κάρτα SIM και ταξιδέψεις στην Αμερική δεν θα μπορείς να βάλεις και να λειτουργήσεις την συσκευή με τις τοπικές SIM. Είσαι αναγκασμένος να μπαίνεις μόνο σε Wi-Fi δίκτυα για επικοινωνία. Ωστόσο αν είσαι Ελλάδα και ταξιδέψεις οπουδήποτε αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συσκευή θα λειτουργεί κανονικά στη χώρα με τοπικές SIM.

Η Samsung έχει επιβεβαιώσει τη λειτουργία αυτή και αναγράφεται ένα προειδοποιητικό μήνυμα επάνω στις συσκευασίες των κινητών. Οπότε αν είναι και αγοράσεις κάποια μεταχειρισμένη συσκευή από άλλη ήπειρο ή ταξιδεύεις συχνά να ξέρεις… να μη προτιμήσεις κάποιες από τις προτάσεις της εταιρίας αυτής.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.