Η Samsung Σταματά Τη Πώληση Καμερών Στην Ευρώπη

Samsung NX1, Νέα Compact Mirroless Κάμερα Με Αισθητήρα 28MP
Η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung, Samsung NX1.
Η τελευταία ναυαρχίδα της Samsung, Samsung NX1.

Η Samsung αποχωρεί από την αγορά των φωτογραφικών μηχανών και των βιντεο-καμερών στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Η εταιρία δηλώνει ότι «προσαρμόζεται γρήγορα στις ανάγκες της αγοράς» και επειδή η ζήτηση για κάμερες σε αυτές τις χώρες έχει μειωθεί σημαντικά, αποχωρεί.

Αρχικά η Samsung είχε αναφέρει ότι σταματά τη πώληση μόνο στη Γερμανία, όμως τώρα προσθέτει και την Ολλανδία στη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες μπορεί να ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθεί η σχετική δήλωση στην Ολλανδία:

«We quickly adapt to market needs and demands. In The Netherlands, we have seen a gradual and sustained decline in demand for standalone digital cameras and camcorders and related accessories. For this reason, we have taken the decision to phase out the sales and marketing of these products. This is a local decision, based on local market conditions.»

Πάντως αυτό δεν είναι το τέλος της Samsung στην αγορά των καμερών. Μπορεί για άλλες χώρες να ανακοινώσει νέα μοντέλα ή μπορεί μετά από λίγα χρόνια να επιστρέψει δυναμικά (άμα αυξηθούν οι πωλήσεις). Για παράδειγμα στο παρελθόν είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από χώρο των υπολογιστών, όμως τώρα ανακοίνωσε δύο νέα κορυφαία laptops με Windows 10.

Φήμες που έκαναν τον κύκλο του Διαδικτύου στις αρχές του Νοεμβρίου ισχυρίζονταν ότι η κορεάτικη κατασκευάστρια θα εγκαταλείψει οριστικά το τμήμα καμερών και θα μεταφέρει τους υπαλλήλους του σε άλλα τμήματα, όπως των κινητών. Όταν η εταιρία ρωτήθηκε τότε από το SamMobile είπε ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο για τις φήμες.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.