Η Samsung Επιστρέφει Με Κορυφαία Windows 10 Laptops

Η Samsung Επιστρέφει Με Κορυφαία Windows 10 Laptops

Η Samsung είχε εγκαταλείψει την αγορά των υπολογιστών επειδή είχε μικρό κέρδος, όμως τώρα επιστρέφει με δύο laptops με κορυφαία χαρακτηριστικά. Τα laptops τρέχουν φυσικά τα Windows 10 και έχουν τις ονομασίες ATIV Book 9 Pro και ATIV Book 9 Spin, με το πρώτο να ανταγωνίζεται το MacBook Pro της Apple και το δεύτερο το Yoga Pro της Lenovo.

Το Samsung ATIV Book 9 Pro ενσωματώνει μια 15,6-ιντσών οθόνη αφής με ανάλυση 3840×2160 pixels που υποστηρίζει “real time HDR enhancements” για βελτιστοποίηση της φωτεινότητας και της αντίθεσης. Μέσα του βρίσκουμε έναν 6ης γενιάς Intel Core i7 επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.6GHz, NVIDIA GeForce GTX 950M κάρτα γραφικών, 8GB μνήμη RAM, 256GB SSD δίσκο και μπαταρία με αυτονομία 6,5 ωρών η οποία είναι πολύ καλή για ένα laptop με 4K οθόνη. Έχει ακόμη τέσσερα ηχεία και έξοδο HDMI (4K βίντεο). Το σώμα του είναι από αλουμίνιο και η τιμή ανέρχεται στα $1.599 (περίπου €1,480).

Το δεύτερο, το Samsung ATIV Book 9 Spin, έχει οθόνη που περιστρέφεται 360 μοίρες. Διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Pro, όπως Intel Core i7 επεξεργαστή στα 2.5GHz, 8GB μνήμη RAM, 256GB SSD δίσκο και μπαταρία με αυτονομία 7 ωρών. Απουσιάζει όμως η κάρτα γραφικών και η οθόνη είναι μικρότερη στις 13,3-ίντσες (με ανάλυση 3200×1800 pixels και real time HDR enhancements). Αυτού του laptop το κόστος ανέρχεται στα $1.399.

Η Samsung λέει ότι τα ATIV Book 9 Pro και ATIV Book 9 Spin θα γίνουν διαθέσιμα μέσω των Samsung.com και Best Buy αυτόν τον μήνα.

Σχετικά νέα

1 Response

  1. Αν είναι να δώσω 1,480 ευρώ για ένα laptop, τότε καλύτερα να αγοράσω ένα Macbook ή το Surface της Microsoft. Αν η Samsung θέλει να φτιάξει καλό, τότε ας φτιάξει κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα πρωτότυπο. Δεν νομίζω πως θα καταφέρει να χτυπήσει την αγορά any time soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.