Μπαταρίες Με Άμμο Αποδίδουν Τριπλάσια Αυτονομία

Μπαταρίες Με Άμμο Αποδίδουν Τριπλάσια Αυτονομία

Sand Battery

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των smartphones γίνονται ολοένα και δυνατότερα, με αποτέλεσμα η συσκευή να γίνεται απαιτητικότερη στο θέμα της μπαταρίας, την οποία οι εταιρίες δεν μπορούν να βρουν έναν αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο να βελτιώσουν την τεχνολογία της. Έτσι, οι πλειοψηφία των smartphones, με κανονική χρήση περιορίζεται στην μια μέρα ζωής.

Ανά καιρούς ακούμε διάφορες προτάσεις από εταιρίες για την βελτιστοποίηση της μπαταρίας οι οποίες αφορούν είτε λειτουργίες με σκοπό την επιμήκυνση της ζωής των συσκευών, είτε νέους τύπους μπαταρίας που μένουν πάντα σε δοκιμαστικό επίπεδο. Μια ακόμη πρόταση που μπορεί μελλοντικά να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, έρχεται αυτή τη φορά από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Riverside. Η ιδέα βασίζεται στην χρήση άμμου, αντί γραφίτη, για τα ηλεκτρόδια ανόδου των μπαταριών ιόντων λιθίου, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μπαταρία να αποδίδει τρεις φορές περισσότερη αυτονομία σε σχέση με τις υπάρχουσες, καθώς επίσης χαμηλότερο κόστος και περιβαλλοντικά οφέλη αφού δεν είναι τοξική.

Αρχικά οι ερευνητές χρησιμοποίησαν πυρίτιο σε νανοκλίμακα, αλλά φθειρόταν πολύ γρήγορα και επίσης είναι δύσκολο να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι, καθάρισαν την άμμο, την ανέμειξαν με αλάτι και μαγνήσιο και αφού την θέρμαναν για να απομακρυνθεί το οξυγόνο, κατάφεραν να παράγουν καθαρό πυρίτιο με τρισδιάστατη και πορώδη μορφή, που φέρνει την αύξηση της αυτονομίας. Ας ελπίσουμε αυτή η δοκιμή να βοηθήσει άμεσα στην εξέλιξη των μπαταριών.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.