Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Seagate ανακοίνωσε δίσκο SSD με χωρητικότητα 60TB

Οι δίσκοι στερεάς κατάστασης, δηλαδή οι SSD, προσφέρουν υψηλές ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης δεδομένων, ωστόσο για πολλά χρόνια η χωρητικότητά τους δεν μπορούσε να συγκριθεί με αυτή των παραδοσιακών σκληρών δίσκων. Η Seagate, όμως, αλλάζει σήμερα τα δεδομένα ανακοινώνοντας έναν SSD δίσκο χωρητικότητας 60TB.

Εννοείται ότι ο νέος δίσκος είναι ο SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στον κόσμο. Η παρουσίασή του έγινε στο συνέδριο Flash Memory Summit στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, το οποίο πραγματοποιείται στις 8 – 11 Αυγούστου και επικεντρώνεται στο hardware και το software μνημών τύπου flash.

Ο Seagate 60TB SAS (Serial Attached SCSI) SSD είναι μεγέθους 3.5-ιντσών και χρησιμοποιεί 3D TLC NAND (στοιβάζει τις μνήμες αποθήκευσης κάθετα για να χωρέσουν) της Micron για να προσφέρει 60TB χωρητικότητας. Είναι τέσσερις φορές πιο “μεγάλος” από τον SSD δίσκο της Samsung με χωρητικότητα 15TB που μπορείτε σήμερα να αγοράσετε.

Άμα έχετε εταιρία με servers ή είστε απίστευτα πλούσιος και τον θέλετε για το PC του σπιτιού σας, δεν θα πρέπει να κάνετε πλάνα ακόμα. Το μοντέλο που παρουσίασε η Seagate είναι ακόμα πρωτότυπο και δεν θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το επόμενο έτος – ακόμα και τότε θα διατίθεται σε μικρές ποσότητες και για λίγες εταιρίες.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί και είναι δύσκολο να φανταστούμε πόσο θα κοστίζει ένας τέτοιος πρωτοποριακός δίσκος. Πληροφοριακά, ο προαναφερόμενος SSD της Samsung με 15GB μνήμη κοστίζει περίπου $9,700.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: