Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Skype Translator: Νέα Λειτουργία Για Μετάφραση Συνομιλιών Σε Πραγματικό Χρόνο

skype logo

Η Microsoft κατά τη διάρκεια του Code Conference που διοργανώνει το Re/Code, ανακοίνωσε τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία Skype Translator. Η νέα ιδιότητα του Skype προσφέρει στους χρήστες μετάφραση στην κανονική διάρκεια οποιασδήποτε βίντεο-κλήσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε ότι η υπηρεσία θα έχει την ιδιότητα να αναγνωρίζει τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στην συνομιλία και να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο τα λόγια του συνομιλητή στη γλώσσα του άλλου. Αρχικά η μετάφραση θα πραγματοποιείται με υπότιτλους στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ αργότερα με την τελειοποίηση της υπηρεσίας η μετάφραση θα γίνεται φωνητικά.

Το σύστημα είναι προγραμματισμένο να αντιλαμβάνεται τις παύσεις που δημιουργούνται στην συνομιλία για να κάνει την μετάφραση, έτσι θα υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην διαδικασία. Η Microsoft πάντως δήλωσε ότι η μετάφραση θα γίνεται πιο γρήγορα στο μέλλον, ενώ σκέφτεται να προσθέσει ένα κουμπί που θα το πατά ο χρήστης όταν θέλει να μιλήσει και θα το αφήνει όταν ολοκληρώνει για να βοηθάει τη μετάφραση και να γίνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των συνομιλητών.

Τέλος, οι χρήστες από την αρχή της συνομιλίας θα πρέπει να δηλώνουν την γλώσσα τους, καθώς η υπηρεσία δεν μπορεί προς το παρών να αναγνωρίζει τις εκάστοτε γλώσσες. Αναμφισβήτητα η υπηρεσία μετάφρασης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στις καθημερινές συνομιλίες, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: