Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

SMSS J031300.36-670839.3: Το Αρχαιότερο Αστέρι Μέχρι Σήμερα Βρέθηκε

Οι αστρονόμοι στην Αυστραλία από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας έχουν εντοπιστεί αυτό που λένε ότι είναι το αρχαιότερο γνωστό αστέρι και εκτιμάται πως δημιουργήθηκε περίπου 13,6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Το αστέρι εντοπίστηκε στις 2 Ιανουαρίου και έχει βαφτιστεί SMSS J031300.36-670839.3.

Οι αστρονόμοι βρήκαν το αστέρι στον γαλαξία Γαλακτική Οδός, σχετικά κοντά στον πλανήτη Γη, περίπου 6,000 έτη φωτός μακριά. Είναι λίγα εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια νεότερο από το διάστημα και 400 εκατομμύρια χρόνια παλιότερο από ένα αστέρι που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις ομάδες αστρονόμων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και μέχρι τώρα ήταν αυτό το παλιότερο που είχαμε εντοπίσει.

Η ηλικία του αστεριού προσδιορίστηκε από την ανάλυση του περιεχομένου του σιδήρου, είπε η Αυστραλέζικη ομάδα σε ένα άρθρο του περιοδικού Nature. Επίσης ο κ. Keller ανέφερε ότι πρόκειται για την 2η γενιά των αστεριών.

Σε άλλα πρόσφατα νέα διαστήματος (Space News) έχουμε την πρώτη φωτογραφία της Γης στον ουρανό του Άρη από το Curiosity, την πρώτη φωτογραφία του Γαία που δείχνει τα βάθη του Γαλαξίας μας και την είδηση ότι η NASA ετοιμάζει το ψυχρότερο σημείο του διαστήματος μέσα στο ΔΔΣ.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: