Η SoftBank εξαγοράζει την ARM Holdings έναντι $32 δισ.

Η SoftBank εξαγοράζει την ARM Holdings έναντι $32 δισ.

Η SoftBank Group Corp., μία Ιαπωνική πολυεθνική εταιρία τηλεπικοινωνιών και Διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την βρετανική ARM Holdings. Όσοι ασχολείστε με την τεχνολογία σίγουρα θα έχετε ακούσει την ARM επειδή είναι αυτή που σχεδιάζει τους επεξεργαστές των φορητών συσκευών μας, και όχι μόνο.

Η ARM ιδρύθηκε το 1990, έχει έδρα στο Cambridge της Αγγλίας και απασχολεί περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. Είναι υπεύθυνη για την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των ηλεκτρονικών συσκευών (smartphones, tablets, smartwatches, gadgets, servers, notebooks κλπ.) της αγοράς παγκοσμίως, και πολλοί κατασκευαστές στον κόσμο βασίζονται στα σχέδιά της, όπως οι Qualcomm, Samsung και MediaTek.

Η SoftBank, που πριν ένα μήνα ανακοίνωσε την πώληση της Supercell (Clash of Clans) στην κινέζικη Tencent, ανακοίνωσε τώρα ότι θα αγοράσει την ARM Holdings για 32 δισεκατομμύρια δολάρια, αποκτώντας έτσι πλήρη πρόσβαση στο τεχνολογικό πορτφόλιο της εταιρείας, καθώς και στο πλούσιο πελατολόγιό της.

Η ARM Holdings έχει αναπτύξει σημαντικές σειρές επεξεργαστών, όπως τις ARM7, ARM9, ARM11 και Cortex. Ο αριθμός των SoCs που περιέχουν επεξεργαστές ARM άγγιξε μέσα στο 2015 τα 14.8 δισεκατομμύρια, σε σχέση με τα περίπου 6 δισεκατομμύρια του 2010. Μερικές από τις εταιρίες που χρησιμοποιούν ARM επεξεργαστές είναι η Alcatel-Lucent, η Apple, η Atmel, η Broadcom, η Cirrus Logic, η Digital Equipment Corporation, η Energy Micro, η Freescale, η Intel (μέσω της DEC), η LG, η Marvell Technology Group, η Microsoft, η NEC, η Nintendo, η Nuvoton, η Nvidia, η Sony, η NXP (πρώην Philips), η Oki, η ON Semiconductor, η Psion, η Qualcomm, η Samsung, η Sharp, η STMicroelectronics, η Symbios Logic, η Texas Instruments, η VLSI Technology, η Yamaha και η ZiiLABS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η SoftBank σχεδίαζε την εξαγορά της ARM εδώ και αρκετούς μήνες και το πρόσφατο Brexit δεν αποτέλεσε σοβαρό παράγοντα για να προχωρήσει τη διαδικασία. Τώρα θα πρέπει το διοικητικό συμβούλιο της ARM να εγκρίνει την εξαγορά. Στο μέλλον η SoftBank προγραμματίζει να διπλάσιο το προσωπικό της.

Η SoftBank Group Corp. ιδρύθηκε το 1981, έχει έδρα στο Τόκιο και από το 2015 είναι η 62η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο (με βάση τις πωλήσεις, τα κέρδη, τα περιουσιακά στοιχεία και την αξία της αγοράς). Δραστηριοποιείται στους τομείς των ευρυζωνικών συνδέσεων, στις σταθερές τηλεπικοινωνίες, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στις διαδικτυακές υπηρεσίες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη διαφήμιση, καθώς και σε άλλες επιχειρήσεις.

Το ποσό που θα δαπανήσει η SoftBank είναι αρκετά “γενναιόδωρο” και δικαιολογείται επειδή η ΑRM είναι ηγέτιδα στον χώρο της και σίγουρα έχει μέλλον μπροστά της. Σύμφωνα με την Financial Times, το ποσό αυτό ξεπερνά έως και 70 φορές τα καθαρά έσοδα που είχε η βρετανική εταιρεία το περασμένο έτος.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.