Οι Sony Και Samsung Και Θα Κυκλοφορούν Λιγότερα Κινητά

Τα Sony Xperia Z3 Και Sony Xperia Z3 Compact Ανακοινώθηκαν

Sony Xperia Z3 Compact

Ενώ στη Κίνα οι σχετικά νέες κατασκευάστριες κινητών βλέπουν να πουλάνε καλά, οι παραδοσιακές ‘δυνάμεις’ Sony και Samsung σημειώνουν απώλειες εκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, η Sony Mobile υπολογίζει ότι θα παρουσιάσει ζημιές ύψους $1.7 δισ. τον ερχόμενο Μάρτιο (δηλαδή με το κλείσιμο του οικονομικού έτους), και η Samsung έχει ήδη καταγράψει μείωση των εσόδων της κατά 60%.

Για να έχουν ξανά κέρδος, η Sony και η Samsung αποφάσισαν να κυκλοφορούν από εδώ και πέρα λιγότερα smartphones έτσι ώστε να έχουν μικρότερη παραγωγή και μικρότερα περιθώρια λάθος αν βγάλουν κάποιο μοντέλο που δεν τα πάει καλά στις πωλήσεις. Αυτό που αποφάσισε η Sony είναι να μειώσει τη παραγωγή κινητών και τηλεοράσεων και να επικεντρωθεί στο PlayStation το οποίο είναι επιτυχημένο και της φέρνει λεφτά στο ταμείο. Η Samsung ασχολείται με δεκάδες πράγματα, οπότε θα αντιμετωπίσει τη χασούρα στον τομέα των κινητών με λιγότερα smartphones και απόσυρση διαφόρων εφαρμογών.

Σύμφωνα με τη Strategy Analytics, αυτή τη στιγμή πρώτη σε πωλήσεις είναι η Samsung με ποσοστό 24,7%, δεύτερη η Apple με ποσοστό 12% και τρίτη η Xiaomi με 5,2%. Παρά τη πρωτιά της, η Samsung πουλάει λιγότερα από πέρσι και αυτό ανησυχεί τους πάντες στη Κορέα. Άραγε θα καταφέρει να κρατήσει τη πρωτιά της; Οι πρώτες φήμες αναφέρουν ότι το Galaxy S6 θα σχεδιαστεί από την αρχή, το Note 4 θα διαθέτει 4K οθόνη, σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο Tizen smartphone που θα είναι πολύ οικονομικό και μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει κυκλοφορήσει ένα εύκαμπτο κινητό. Αν αυτά βοηθήσουν τελικά την εταιρία θα το μάθουμε στο τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.