Sony Cyber-shot RX RX100 IV και RX10 II, Νέες Κάμερες Με 1000fps Βίντεο

Sony Cyber-shot RX RX100 IV και RX10 II, Νέες Κάμερες Με 1000fps Βίντεο

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία δυο από τα πλέον προηγμένα και ευέλικτα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot της αγοράς, την compact RX100 IV (μοντέλο DSC-RX100M4) και την RX10 II, με πολύ υψηλό ζουμ, (μοντέλο DSC-RX10M2).

Τα δυο αυτά νέα μοντέλα διαθέτουν τον πρώτο αισθητήρα Exmor RS CMOS τύπου 1.0[i] με προηγμένη επεξεργασία σημάτων και συνδεδεμένο τσιπ μνήμης DRAM. Η υψηλής ταχύτητας επεξεργασία των σημάτων και το τσιπ μνήμης DRAM συνεργάζονται αρμονικά για να προσφέρουν 5 φορές ταχύτερη ανάγνωση των δεδομένων της εικόνας[ii] και είναι υπεύθυνα για μια σειρά από ξεχωριστές λειτουργίες που παλαιότερα διέθεταν μόνο ελάχιστες – επαγγελματικού επιπέδου – βιντεοκάμερες. Μεταξύ αυτών των εντυπωσιακών δυνατοτήτων περιλαμβάνεται η λήψη βίντεο σε 40x super slow motion σε έως 1000fps,[iii],[iv] ένα πάρα πολύ γρήγορο κλείστρο κατά των αλλοιώσεων (Anti-Distortion Shutter) με μέγιστη ταχύτητα 1/32000 το δευτερόλεπτο, λήψη ταινιών σε υψηλή ανάλυση 4K[v] και πολλά ακόμη.

Λήψη Super Slow Motion έως 40x

Πρώτη φορά στις καταναλωτικές φωτογραφικές μηχανές της Sony, οι νέες RX100 IV και RX10 II διαθέτουν, και οι δυο, τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε super slow-motion μέχρι και 40 φορές πιο αργά, από την κανονική ταχύτητα. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να συλλαμβάνουν και να αναπαράγουν τις φευγαλέες στιγμές δράσης με απίστευτες λεπτομέρειες, ανάλυση και καθαρότητα.

Πριν από τη λήψη, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εξής ταχυτήτων κάδρου: 1000fps, 500fps και 250fps, αλλά και από τα φορμά αναπαραγωγήςiii,iv 50p και 25p[vi], για να βελτιώσουν την εγγραφή ώστε να ταιριάζει με την ταχύτητα του κινούμενου θέματος. Μπορούν, ακόμα να χρησιμοποιήσουν το κουμπί της εγγραφής ως «σκανδάλη εκκίνησης» και να ξεκινήσει η εγγραφή μόλις το πατήσουν, ή ως «σκανδάλη τερματισμού» για να εγγράφουν το υλικό μέχρι να πατήσουν το κουμπί. Με τη λειτουργία «σκανδάλη τερματισμού» η εγγραφή ξεκινάει 2 με 4 δευτερόλεπτα πριν πατήσετε το κουμπί movie και έτσι μπορείτε να απαθανατίσετε τη στιγμή που θέλετε με περισσότερη συνέπεια και ακρίβεια. Να έχετε υπ’όψιν σας, ότι η λήψη δυο δευτερολέπτων ταινίας στα 1000fps και 25p χρειάζεται περίπου 80 δευτερόλεπτα για αναπαραγωγή.

Υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου, υψηλότερη ταχύτητα λήψεων

Η εντυπωσιακή ταχύτητα και ισχύς του αισθητήρα Exmor RS CMOS, τύπου 1.0, με τσιπ μνήμης DRAM, προσφέρει στις νέες RX100 IV και RX10 II εξαιρετική απόδοση στη λήψη γρήγορα κινούμενων θεμάτων.

Συγκεκριμένα, η γρήγορη επεξεργασία του έχει ως αποτέλεσμα ταχύτητες συνεχούς λήψης έως 16 fps στην RX100 IV και έως 14 fps στην RX10 II για μεγάλη χρονική περίοδο.

Επιπλέον, η πάρα πολύ γρήγορη ανάγνωση των δεδομένων του αισθητήρα εικόνας ευθύνεται για την υψηλή ταχύτητα του κλείστρου Anti-Distortion Shutter (μέγιστη ταχύτητα 1/32000 δευτερόλεπτο), χάρη στην οποία οι νέες φωτογραφικές μηχανές μπορούν να συλλαμβάνουν ευκρινείς, πεντακάθαρες εικόνες με μεγάλο διάφραγμα σε επίπεδα φωτεινότητας που φτάνουν το EV19[vii]. Ελαχιστοποιεί, επίσης, το εφέ του «κυλιόμενου κλείστρου», κάτι που είναι σύνηθες στα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα. Χάρη σε αυτό, οι φωτογράφοι και οι βιντεογράφοι μπορούν να συλλαμβάνουν όμορφο υλικό με καθαρά εστιασμένα θέματα και αποεστιασμένο φόντο, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες με έντονο φωτισμό.

Άμεση εγγραφή ταινίας 4Κ υψηλής ακρίβειας

Τα νέα μοντέλα RX100 IV και RX10 II είναι οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot που προσφέρουν στους φωτογράφους τα πλεονεκτήματα της εγγραφής ταινιών σε ανάλυση 4K (QFHD 3840×2160)v. Οι φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιούν την πλήρη ανάγνωση των pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning), ώστε να διασφαλίζουν ότι ακόμα και οι πιο ανεπαίσθητες λεπτομέρειες του βίντεο 4K συλλαμβάνονται με ελάχιστο μουαρέ και “jaggies”. Αυτά τα υψηλής ποιότητας αποτελέσματα επιτυγχάνονται χάρη στο προηγμένο codec XAVC S, το οποίο εγγράφει βίντεο σε υψηλή ταχύτητα δεδομένων στα 100 Mbps κατά την εγγραφή σε 4K και σε 50 Mbps κατά τις λήψεις σε full HD.

Η δυνατότητα λήψης σε 4K παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές σε κάθε μια από τις φωτογραφικές μηχανές. Η πιο «επαγγελματική» RX10 II μπορεί να εγγράφει βίντεο 4K για αρκετή ώρα (μέχρι 29 λεπτά στην Ευρώπη), ενώ η πιο casual, μικρή RX100 IV μπορεί να γυρίζει κλιπ 4K διάρκειας μέχρι 5 λεπτών. Ωστόσο και οι δυο φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν χαρακτηριστικά βίντεο επαγγελματικής βαρύτητας, όπως τα Picture Profile, S-Log2/S-Gamut και άλλα.

Και οι δυο διαθέτουν μια προηγμένη λειτουργία διπλής εγγραφής βίντεο, με την οποία μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες 16,8 megapixels κατά τη λήψη βίντεο 4K σε οποιοδήποτε από τα 11 διαφορετικά μοτίβα σύνθεσης, απλώς με το πάτημα του κλείστρου.

Ευελιξία στο σχεδιασμό, υψηλή ταχύτητα αυτόματης εστίασης

Η νέα RX100 IV διατηρεί το μικρό, compact σχεδιασμό της οικογένειας RX100 και έχει φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm (ισοδύναμο με 35mm) F1,8-F2,8, ενώ η νέα RX10 II έχει κρατήσει τον ίδιο σχεδιασμό στο σώμα της με την αρχική RX10 και διαθέτει φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mm (ισοδύναμο με 35mm) F2,8.

Κάθε μια από τις φωτογραφικές μηχανές είναι εξοπλισμένη με το νέο σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder™, με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,35 εκατ. dots, που διασφαλίζει ρεαλιστική προεπισκόπηση των εικόνων και δυνατότητα αναπαραγωγής. Η RX100 IV διατηρεί το πρακτικό σκόπευτρο EVF που μαζεύεται, με επικάλυψη ZEISS® T*, από το μοντέλο RX100 III που έκανε την εμφάνισή του πέρσι. 

Και τα δυο νέα μοντέλα διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα αυτόματης εστίασης Fast Intelligent AF που προσφέρει υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας ανίχνευση της αντίθεσης ενός κινούμενου θέματος σε μόλις 0,09 δευτερόλεπτα[viii]. Η Sony έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο αυτόματης εστίασης με τον οποίο οι φωτογραφικές μηχανές μπορούν να αναγνωρίζουν και να κλειδώνουν σε ένα θέμα με μισό πάτημα του κουμπιού του κλείστρου πιο γρήγορα, σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα. Οι νέες φωτογραφικές μηχανές είναι συμβατές με Wi-Fi® και NFC™ και έχουν πρόσβαση στη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera της Sony. Μάθετε περισσότερα στην τοποθεσία www.sony.net/pmca.

Αισθητικά και τα δυο νέα μοντέλα παρουσιάζουν πολλούς ρυθμιζόμενους διακόπτες και κουμπιά και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε φωτογράφου. Επιπλέον, η RX10 II είναι ανθεκτική στην σκόνη και την υγρασία.

Κυκλοφόρησε, επίσης και μια νέα, κομψή θήκη μεταφοράς, η LCS-RXG. Κατασκευασμένη από καλής ποιότητας φυσικό δέρμα, σε καφέ και μαύρο, αποτελεί το ιδανικό ταίρι για την κομψή σειρά των φωτογραφικών μηχανών RX100, συμπεριλαμβανομένου και του νέου μοντέλου RX100 IV.

Η διάθεση των RX100 IV και RX10 II θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2015.

Σχετικά με τη Sony Corporation

Η Sony Corporation είναι μία από τις ηγέτιδες κατασκευάστριες εταιρείες στο χώρο προϊόντων ήχου, εικόνας, games, επικοινωνιών, βασικών συσκευών και πληροφορικής για τους καταναλωτές και τις αγορές επαγγελματιών. Χάρη στη μουσική, τις ταινίες, την ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις της, η Sony βρίσκεται στην ιδανική θέση για να είναι η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικών και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η Sony κατέγραψε ενοποιημένες ετήσιες πωλήσεις ύψους $68 δις, περίπου, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2015. Web Site της Sony Global: http://www.sony.net/

Οι ονομασίες Sony, WALKMAN, VAIO, Cyber-shot, Handycam, α, Exmor, BRAVIA και XDCAM αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα της Sony Corporation. Όλες οι άλλες ονομασίες ή λογότυπα που τυχόν αναφέρονται αποτελούν σήμα κατατεθέν ή εμπορικό σήμα των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους.

[i] Πρώτος στον κόσμο ως αισθητήρας τύπου 1.0 με συνδεδεμένη μνήμη, από την ημέρα της ανακοίνωσης σύμφωνα με έρευνα της Sony

[ii] Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα RX100 III και RX10. Σύμφωνα με μια προσομοίωση του ίδιου ηλεκτρονικού κλείστρου μέχρι 1/32000 δευτ. σε συνδυασμό με τον αισθητήρα Exmor R CMOS που χρησιμοποιήθηκε στην RX10 ή RX100 III

[iii] Δεν μπορεί να εγγραφεί ήχος κατά τη λήψη σε slow motion. Είναι απαραίτητη κάρτα μνήμης SDXC (Κατηγορία 10) ή υψηλότερη

[iv] Mπορείτε να επιλέξετε μεταξύ PAL και NTSC από το σύστημα του μενού

[v] Για την εγγραφή σε φορμά XAVC S, είναι απαραίτητη μια κάρτα μνήμης SDXC, Κατηγορίας 10 ή υψηλότερη βαθμολογία ταχύτητας, ενώ το UHS Speed, Κατηγορίας 3 είναι απαραίτητο για εγγραφή στα 100Mbps .

[vi] 960fps, 480fps και 240fps στα 60p, 30p και 24p σε λειτουργία NTSC

[vii] Χρησιμοποιώντας ενσωματωμένο φίλτρο ND

[viii] Οι μετρήσεις έγιναν με ένα μοντέλο RX10 II, σύμφωνα με τα πρότυπα CIPA. Εσωτερικές μετρήσεις στα 8,8mm (ευρυγώνιο), EV7.0, Program Auto, περιοχή αυτόματης εστίασης: Ευρεία, σε Λειτουργία NTSC.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.