Παρουσίαση Sony Ericsson XPERIA X10 mini


Το XPERIA X10 mini από την Sony Ericsson είναι το μικρότερο κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android.
Παρόλο που φαίνεται μικρό και φθηνό είναι εξοπλισμένο με 5 MP κάμερα με flash, επεξεργαστή 600 MHz (Qualcomm MSM7227) και με οθόνη 2,55 ιντσών με 240×320 pixels και 16,7 εκ. χρώματα.

Επίσης διαθέτει a-GPS, Bluetooth με A2DP, FM ραδιόφωνο, ψηφιακή πυξίδα, geotagging και πολλά άλλα κουλούδια.

Σχεδιασμός

Το X10 Mini εξωτερικά είναι όμοιο με το Sony Ericsson X10 διότι διαθέτει αυτή τη κλίση που έχει και ο μεγάλος του “αδερφός” και τα 3 κουμπιά κάτω από την οθόνη.

Επάνω από την οθόνη υπάρχει μια LED λυχνία, το ακουστικό και ο αισθητήρας φωτός. Ο αισθητήρας κλειδώνει την οθόνη όταν κρατάς την συσκευή στο αυτί σου κατά την διάρκεια των κλήσεων.

Στην αριστερή πλευρά δεν υπάρχει κανένα κουμπί.

Στην δεξιά όμως βρίσκουμε το κουμπί για φωτογράφιση και τον αυξομειωτή της έντασης. Ο αυξομειωτής είναι όσο καλός όσο και 3 πλήκτρα κάτω από την οθόνη αλλά το κουμπί την φωτογράφισης είναι πολύ μικρό. Δεν είναι κακό αλλά πρέπει να περάσει λίγο ο καιρός μέχρι να το συνηθίσεις.

Από επάνω υπάρχει -φυσικά- το κουμπί της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του τηλεφώνου. Επίσης χρησιμεύει και για το κλείδωμα.

Στο κάτω μέρος υπάρχει υποδοχή για ακουστικά 3.5 χιλιοστών και θύρα microUSB.
Στην θύρα USB υπάρχει προστατευτικό αλλά η θύρα για τα ακουστικά είναι εκτεθειμένη.

Από πίσω υπάρχει η κάμερα των 5MP με το flash και ακριβώς δίπλα το ηχείο, που πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι αρκετά δυνατό.

Αφαιρώντας το κάλυμμα της μπαταρίας εντοπίζουμε την υποδοχή για κάρτες SIM και microSD. Δυστυχώς η μπαταρία δεν είναι αφαιρούμενη και έτσι αν χαλάσει πρέπει να αλλάξουμε το κινητό.

Περιβάλλον Χρήστη


Το X10 mini όπως και όλα τα υπόλοιπα X10 τρέχουν την έκδοση 1.6 του Android. Δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο αλλά αυτό που κάνει το mini ξεχωριστό είναι η ανάλυση QVGA η οποία είναι πολύ σπάνια στο Android.

Επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται, το Android δεν φαίνεται πολύ ωραίο στα 320 x 240 pixels αλλά αυτό δεν είναι “deal breaker”. Η ομάδα της Sony Ericsson έχει κάνει καλή δουλειά στα εικονίδια και στην εμφάνιση.

Αρχική οθόνη


Στην αρχική οθόνη μπορούμε να προσθέσουμε widgets αλλά μόνο ένα σε κάθε “οθόνη”, όσο μικρό και αν είναι. Όμως δεν υπάρχει κάποιο όριο στις “οθόνες”.
Στις 4 άκρες της οθόνης υπάρχουν 4 συντομεύσεις για εφαρμογές που υπάρχουν. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να άμεση πρόσβαση στο ραδιόφωνο μπορούμε να πάμε στο μενού της συσκεύης, να πατήσουμε παρατεταμένα επάνω στο εικονίδιο του ραδιοφώνου και μπορούμε να το σύρουμε σε όποια συντόμευση θέλουμε. Αν υπάρχει ήδη κάποια αυτή φεύγει κατευθείαν και πηγαίνει στο μενού ξανά. Επίσης μπορούμε να αφήσουμε κενή όποια συντόμευση θέλουμε.

Timescape

Timescape. Το πρωτογνωρίσαμε στο XPERIA X10 και τώρα το βλέπουμε ξανά στον μικρό του “αδερφό”.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι, είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή που συγκεντρώνει όλο το ιστορικό κλήσεων, αλλά και τα updates/νέα tweets που γίνονται δημοσίευση στο Facebook και Twitter ανάλογα. Για να τα εμφανίζει θα πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας μέσα από το μενού ρυθμίσεων.

Μηνύματα

Τα μυνήματα στο X10 mini είναι λίγο ξεχωριστά από τις άλλες συσκευές της Sony Ericsson.
Όταν πηγαίνουμε στα Μυνήματα υπάρχει μόνο το κουμπί για να γράψουμε νέο μήνυμα. Όταν το πατήσουμε εμφανίζει νέα οθόνη που μας λέει να προσθέσουμε παραλήπτη και κάτω υπάρχει ένα πλαίσιο για να το πατήσουμε και να αρχίσουμε να γράφουμε (tap-to-compose).
Η μετατροπή από SMS σε MMS είναι πολύ απλή. Αρκή να πατήσουμε το ειδικό κουμπί για να προσθέσουμε εικόνα ή βίντεο και όταν μπει επιτυχώς μετατρέπεται κατευθείαν σε MMS.
Για τα ακριβώς βήματα που πρέπει να κάνουμε δείτε το βίντεο που έχει ετοιμάσει η Sony Ericsson.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8k7doQHKquU&hl=en_US&fs=1&]
Προτείνουμε να αγοράσετε το XPERIA X10 mini pro σε όσους γράφουν πολλά μυνήματα γιατί ίσως δυσκολευτείτε με το πληκτρολόγιο του mini.
Επίσης πρέπει να κατεβάσετε ξεχωριστή εφαρμογή από το Android Market για να έχετε QWERTY πληκτρολόγιο στα μηνύματα (όσοι θα αγοράσετε το mini pro δεν θα έχετε αυτό “πρόβλημα”).

Κύρια Μειονεκτήματα:

  • Μικρή οθόνη
  • Android 1.6 (ενώ υπάρχει το 2.1 και σύντομα το 2.2)
  • Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Λειτουργικό σύστημα: Android 1.6
  • Επεξεργαστής: 600 MHz Qualcomm MSM7227
  • Οθόνη: 2,55 ίντσες, 240×320 pixels, 16,7 εκ. χρώματα
  • Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM Radio
  • Μνήμη τηλεφώνου: 128MB
  • Κάρτες μνήμης: microSD έως 16GB (περιλαμβάνεται κάρτα 2GB)

Στα καταστήματα θα έρθει αυτό το μήνα και τιμή που θα κυμαίνεται από τα 285 ευρώ μέχρι 330 ευρώ.

Πηγή: gsmarena.com

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.