Η Sony ιδρύει την Sony Interactive Entertainment

Τα Κακόγουστα Λογότυπα Που Απέρριψε Η Sony Το 1981

sony logo

Η Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) και η Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) ανακοίνωσαν τη σύσταση της Sony Interactive Entertainment LLC (SIE), μιας νέας εταιρείας στην οποία συνενώνονται οι δυνάμεις όλων των επιχειρηματικών μονάδων που ανήκουν στη SCE και τη SNEI, συμπεριλαμβανομένων των τομέων hardware, λογισμικού, περιεχομένου και δικτυακών υπηρεσιών. Η έδρα της SIE θα βρίσκεται στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια των Η.Π.Α., ενώ παράλληλα βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες θα εκτελούνται από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τόκιο και το Λονδίνο, από την 1η Απριλίου 2016.

“Ενσωματώνοντας την ισχύ όλων των τομέων του PlayStation –hardware, λογισμικό, περιεχόμενο και δικτυακές λειτουργίες– η SIE θα καταστεί μία ακόμη πιο ισχυρή επιχειρηματική οντότητα με σαφή στόχο την περαιτέρω επιτάχυνση της επιχειρησιακής ανάπτυξης του PlayStation®”, δήλωσε ο Andrew House, Πρόεδρος και Global CEO της Sony Computer Entertainment Inc. και Group Executive του Network Entertainment της Sony Corporation. “Από κοινού με τους επιχειρηματικούς της εταίρους, η SIE θα αναπτύξει πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα, τα οποία θα συνεχίσουν να εμπνέουν τη φαντασία των καταναλωτών και να ηγούνται της αγοράς. Θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την εταιρική αξία, συντονίζοντας τις παγκόσμιες επιχειρηματικές μας λειτουργίες μεταξύ Σαν Ματέο, Τόκιο και Λονδίνου, αξιοποιώντας στο έπακρο την τοπική τεχνογνωσία.”

Πλαίσιο και Στόχος Ίδρυσης της SIE LLC

Η SCE, η οποία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1993 παρουσίασε το πρώτο σύστημα PlayStation® στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 1994, δημιουργώντας μια εντελώς καινούρια αγορά ψυχαγωγίας μέσω του gaming. Έκτοτε, η SCE συνεχίζει να καινοτομεί και να παρουσιάζει πρωτοποριακές λειτουργίες με κάθε νέα γενιά, συμπεριλαμβανομένου και του τρέχοντος συστήματος, PlayStation®4, επιφέροντας επαναστατικές αλλαγές στον κόσμο της ψηφιακής ψυχαγωγίας. Επιπρόσθετα, η SCE έχει προσφέρει συναρπαστικές gaming εμπειρίες σε χρήστες παγκοσμίως σε όλες τις πλατφόρμες του PlayStation, μέσω λειτουργιών οι οποίες είναι διαθέσιμες στα συστήματα υψηλής απόδοσης που δημιουργεί η εταιρεία και πολυβραβευμένων τίτλων λογισμικού που αναπτύσσουν τα SCE Worldwide Studios και οι συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης παιχνιδιών.

Η SNEI, η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010, έχει προσφέρει μία ευρεία συλλογή απαράμιλλων δικτυακών υπηρεσιών, μέσω του εμπορικού σήματος PlayStation™Network (PSNSM). Στις παροχές της SNEI περιλαμβάνονται υπηρεσίες σχετιζόμενες με παιχνίδια όπως: το PlayStation®Store, ένας κορυφαίος προορισμός για τους χρήστες που θέλουν να αποκτήσουν ψηφιακά παιχνίδια και επιπλέον gaming περιεχόμενο, το PlayStation®Plus, μια συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει μια ευρεία γκάμα αποκλειστικών gaming λειτουργιών και περιεχομένου και το PlayStation™Now, μια υπηρεσία streaming, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία τίτλων του PlayStation®3 σε διάφορες συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο. Μεταξύ άλλων πρωτοποριακών δικτυακών υπηρεσιών που διατίθενται στο PSN, περιλαμβάνεται το PlayStation™Vue, μία πρωτοποριακή τηλεοπτική υπηρεσία βασισμένη στο cloud, που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της τηλεθέασης, το PlayStation™Video, μια υπηρεσία video-on-demand που επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν μια τεράστια συλλογή κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, και το PlayStation™Music, ένας μοναδικός προορισμός για ακροατές που προσφέρει την κορυφαία εμπειρία μουσικής του Spotify.

Από το λανσάρισμά του το Νοέμβριο του 2013, το PlayStation 4 συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως και να αναπτύσσεται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ το PSN, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πλήρως το Νοέμβριο του 2006, συνεχίζει να επεκτείνεται μέσω νέων παροχών, φθάνοντας σε εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Παράλληλα, με την αγορά του hardware, του λογισμικού, του περιεχομένου και των δικτυακών υπηρεσιών να εξελίσσεται ταχύτερα από ποτέ καθίσταται καίρια, τόσο για τη SCE όσο και για SNEI, η ενοποίηση όλων των επιχειρηματικών δυνάμεων κάτω από μία οντότητα με μοναδική στόχευση, διασφαλίζοντας ότι το PlayStation θα συνεχίσει να προσφέρει επαναστατικές εμπειρίες ψυχαγωγίας στους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσω της σύστασης της SIE, οι εταιρείες συνδυάζουν τους πόρους των τομέων hardware, λογισμικού, περιεχομένου και των ταχύτατα αναπτυσσόμενων δικτυακών υπηρεσιών, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, στοχεύοντας στην περαιτέρω επέκταση και εδραιώνοντας την ηγετική θέση της σε όλους τους τομείς. Η SIE θα ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των καταναλωτών και στις απαιτήσεις της διαρκώς εξελισσόμενης ψηφιακής αγοράς, προκειμένου να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες ψυχαγωγίας κάτω από την εμπορική ονομασία PlayStation.

Επιχειρησιακή Στρατηγική και Οικονομικοί Στόχοι

Στο πλαίσιο των βασικών επιχειρησιακών στρατηγικών της SIE περιλαμβάνονται: η διατήρηση και επέκταση της εγκατεστημένης βάσης χρηστών του PlayStation, η αύξηση των μέσων εσόδων ανά χρήστη (Average Revenue Per Paying Users – ARPPU) και η προσέλκυση επικουρικών εσόδων. Η SIE θα συνεχίσει να επεκτείνει δυναμικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του PlayStation, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που χτίζεται γύρω από τα κορυφαία παιχνίδια και τις πλέον πρωτοποριακές δικτυακές υπηρεσίες της αγοράς, διαθέσιμες σε καταναλωτές παγκοσμίως.
Επιπρόσθετα, ως ο κλάδος Παιχνιδιών και Υπηρεσιών Δικτύου (Game and Network Service) του Sony Group, η SIE θα εργαστεί με στόχο την επέκταση των πωλήσεων και των λειτουργικών εσόδων και θα συνεχίσει να στοχεύει τα 1.400 έως 1.600 δισεκατομμύρια γιεν σε πωλήσεις και λειτουργικό περιθώριο κέρδους 5 έως 6 τοις εκατό για το Οικονομικό Έτος που τελειώνει το Μάρτιο του 2018.

Στοιχεία της SIE LLC

1. Όνομα: Sony Interactive Entertainment LLC
2. Έδρα: Σαν Ματέο, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.
3. Βασικό αντικείμενο: Έρευνα, ανάπτυξη και πωλήσεις hardware, λογισμικού, περιεχομένου και δικτυακών υπηρεσιών PlayStation®
4. Κεφάλαιο: 2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
5. Ημερομηνία σύστασης: Παρασκευή, 1η Απριλίου 2016
6. Τέλος Οικονομικού Έτους: 31η Μαρτίου
7. Αρμόδιοι Διευθυντές και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου: Ως ακολούθως

Αρμόδιοι Διευθυντές και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της SIE LLC

Andrew House, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (President and Global CEO)
Kazuo Miura, Αναπληρωτής Πρόεδρος (Deputy President)
John (Tsuyoshi) Kodera, Αναπληρωτής Πρόεδρος (Deputy President)
Kazuo Hirai
Kenichiro Yoshida

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.