Η Sony Ίσως Εγκαταλείψει Τα Κινητά Και Τις Τηλεοράσεις

Η Sony Παραδέχεται Ότι Δεν Μπορεί Να Χτυπήσει Το iPhone Και Το Galaxy SIII

SONY

Παρά τις αξιόλογες προτάσεις της, η Sony έχει προβλήματα στις πωλήσεις των smartphones και των tablets της τα οποία ίσως την οδηγήσουν στην πώληση του τμήματος Xperia. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και στο τμήμα των τηλεοράσεων που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις αντίπαλες προτάσεις από τη Κορέα.

Για να μην διευρυνθεί το πρόβλημα σε όλη την εταιρία, η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει σε άλλες κατασκευάστριες εταιρίες, ή να συνεργαστεί με αυτές, τα ζημιογόνα τμήματα των smartphones/tablets και των τηλεοράσεων. Οι Γιαπωνέζοι ήδη έχουν πουλήσει το τμήμα VAIO σε γιαπωνέζικη επενδυτική εταιρία, και δεν φοβούνται να το κάνουν ξανά αν πρόκειται να ‘σωθούν’.

Ο CEO της Sony, Kazuo Hirai, θα προσπαθήσει να αναδιοργανώσει την εταιρία του και από τη CES 2015 ξεκίνησε να αναφέρει ότι υπάρχει η πιθανότητα να εγκαταλείψει αυτές τις αγορές. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Οι προηγούμενες αναδιαρθρώσεις έφεραν αποτέλεσμα σε ορισμένους τομείς, αλλά όχι σε όλους. Ο τομέας των ηλεκτρονικών θα συνεχίσει να είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων μας, αλλά ορισμένα τμήματα θα πρέπει να λειτουργήσουν με προσεκτικότερες κινήσεις, όπως για παράδειγμα αυτά των τηλεοράσεων και των φορητών συσκευών.»

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του τμήματος Sony Mobile είπε:

«Απαιτούνται δραστικές αλλαγές στα τμήματα κινητών και τηλεοράσεων. Είτε πωλήσεις, είτε συνεργασίες με άλλους κατασκευαστές, διαφορετικά σε λιγότερο από τρία χρόνια θα είναι στα ‘κόκκινα’.»

Μέχρι το κλείσιμο του οικονομικού έτους τον Μάρτιο υπολογίζεται ότι η εταιρία θα έχει απώλειες ύψους $1.9 δισ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πράξει άμεσα και να ενισχύσει τα τμήματα που φέρνουν λεφτά στα ταμεία, όπως το PlayStation.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.