Η SpaceX προσγείωσε επιτυχώς τον πύραυλο Falcon 9

Η SpaceX προσγείωσε επιτυχώς τον πύραυλο Falcon 9

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, η SpaceX τελικά κατάφερε και προσγείωσε επιτυχώς τον πύραυλο Falcon 9. Τα νέα είναι σπουδαία για τους λάτρεις του διαστήματος, αφού η εταιρία του Elon Musk γράφει ιστορία. Μπορεί να απέχουμε πολύ από τα διαστημικά ταξίδια ή αποστολές εμπορευμάτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με χαμηλό κόστος, όμως η επιτυχής προσγείωση ενός επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο.

Ο Falcon 9 είχε απογειωθεί για να θέσει σε τροχιά κοντά στη Γη 11 τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους για την αποστολή Orbcomm-2. Όλη η διαδικασία προσγείωσής του εκτελέστηκε από τον αυτόνομο υπολογιστή του πυραύλου και όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ήταν ομαλή και χωρίς προβλήματα. Επόμενος στόχος της εταιρίας είναι να επιχειρήσει να σώσει και το πρώτο μέρος του πυραύλου.

Η ιστορική προσγείωση έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2015, στο ακρωτήριο Κανάβεραλα, στις ΗΠΑ. Ωστόσο ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος Falcon 9 δεν θα… επαναχρησιμοποιηθεί ξανά. Ο Elon Musk δήλωσε:

«Νομίζω ότι μάλλον θα κρατήσουμε αυτόν στο έδαφος. Επειδή είναι κάπως μοναδικός, είναι ο πρώτος που φέραμε πίσω.»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες της SpaceX σχετικά με τον Falcon 9 και την ιστορική αυτή στιγμή.Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.