Χάκαραν Το Spotify, Αλλά Μόνο Ένας Επηρεάστηκε

Η Cosmote Φέρνει Το Spotify Στην Ελλάδα

Spotify logo

Η Spotify ενημέρωσε τους χρήστες πως πρόκειται να ενημερώσει την εφαρμογή για Android αφού εντόπισαν μια παραβίαση στο δίκτυο της εταιρίας.

Σε μια δημοσίευσή του στο επίσημο blog, ο διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογίας της εταιρίας (CTO), Oskar Stal, δεν επιβεβαίωσε το πότε έγινε η παραβίαση στα συστήματά τους, αλλά είπε πως δεδομένα χρηστών κλάπηκαν — ωστόσο μόνο ένα μέλος επηρεάστηκε και ενημερώθηκε άμεσα.

«Our evidence shows that only one Spotify user’s data has been accessed and this did not include any password, financial, or payment information. We have contacted this one individual. Based on our findings, we are not aware of any increased risk to users as a result of this incident.»

Η επίθεση φαίνεται να είναι ένα μεμονωμένο και μικρό περιστατικό, με την εταιρία, σύμφωνα με τον Stal, να μην είχε επίγνωση μέχρι τώρα πως είχε κενό ασφαλείας. Ευτυχώς οι κωδικοί, τα οικονομικά στοιχεία και τα στοιχεία πληρωμών εκείνου του ανθρώπου δεν έπεσαν στα χέρια του άγνωστου hacker.

Για να είναι σίγουρη η εταιρία, θα ζητήσει από όλους τους χρήστες να επανασυνδεθούν μέσα στις επόμενες ημέρες και θα ενημερώσει άμεσα την εφαρμογή της για το Android (δεν αποκαλύφθηκε αν το πρόβλημα προέρχεται από εκεί).

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.