Νερό Που Μετατρέπεται Σε Φωτιά Δοκιμάζεται Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Νερό Που Μετατρέπεται Σε Φωτιά Δοκιμάζεται Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μια δοκιμή έξω από τους γήινους φυσικούς μας νόμους πραγματοποιείται εδώ και καιρό στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ένα πείραμα που αν στεφθεί με επιτυχία θα μπορούν πλέον οι επιστήμονες να καταστήσουν το νερό ικανό να ανάψει φωτιά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΔΔΣ) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη που άρχισε να συναρμολογείται το Νοέμβριο του 1998 ενώ επανδρώθηκε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2000. Εκεί μέσα λοιπόν δοκιμάζεται αυτή η εντελώς ασυνήθιστη για τα πλανητικά μας δεδομένα αντίδραση του νερού να μπορεί να ανάψει φωτιά και εν συνεχεία να κάψει οτιδήποτε αγγίξει αυτό. Για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα φέρνουν το νερό σε θερμοκρασία 373°C και πίεση 217Atm. Οι δοκιμές δεν είναι ακόμα απόλυτα ικανοποιητικές αφού δεν έχουν εξαλείψει το πρόβλημα του παραγόμενου αλατιού όμως ευελπιστούν ότι αυτό θα το επιλύσουν στις επόμενες έξι δοκιμές που θα κάνουν εκεί πάνω μέσα στο χρόνο.

Τώρα αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλος από την καύση των ανθρωπίνων “αποβλήτων”. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ενδιαφέρον βίντεο της δοκιμής αυτής.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.