Ο Stephen Elop Παίρνει Τον Έλεγχο Των Παιχνιδιών Και Των Συσκευών Της Microsoft

Ο Stephen Elop Παίρνει Τον Έλεγχο Των Παιχνιδιών Και Των Συσκευών Της Microsoft

Ο Stephen Elop μπορεί να μην είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, αλλά ο πρώην δούρειος ίππος επικεφαλής της Nokia που οδήγησε την φιλανδική εταιρία στην Microsoft δεν θα μείνει… άνεργος. Σύμφωνα με έναν ανώνυμο εργαζόμενο της Microsoft, ο Elop θα αντικαταστήσει την Julie Larson-Green ως επικεφαλής του τμήματος Devices and Studios της Microsoft, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως θα αναλάβει το Xbox, τα Surface και τα παιχνίδια της εταιρίας, όπως επίσης και το τμήμα κινητών (δηλαδή τη Nokia).

Η Larson-Green όμως δεν θα φύγει από την εταιρία λόγω της άφιξης του Stephen Elop. Αυτή πιθανότατα θα μεταβεί στο τμήμα Applications and Services – δηλαδή θα διαχειρίζεται τα Bing, Office και Skype. Στο παρελθόν αυτή ήταν η γυναίκα που ανέλαβε τα Windows όταν ο Steven Sinofsky αποχώρησε από την εταιρία, αλλά μετά πήγε στις συσκευές όταν ήρθε ο Terry Myerson. Τώρα πάει σε ένα τομέα λογισμικού που έχει πείρα. Έχει περάσει χρόνια σχεδιάζοντας τον Internet Explorer, το Microsoft Office και τα Windows.

Η Microsoft τους τελευταίους μήνες έχει τεράστιες αλλαγές στη διοίκηση, αφού ο Steve Ballmer αποσύρθηκε από CEO και αντικαταστήθηκε από τον Satya Nadella, ο Joe Belfiore ανέλαβε και άλλα τμήματα και τώρα βλέπουμε πως έχουν και τις παραπάνω μετατάξεις. Για να δούμε πως θα τα πάει τώρα.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.