Η Intel Σε Συνεργασία Με Την SwiftKey Έκαναν Την Επικοινωνία Του Stephen Hawking Ευκολότερη

Η Intel Σε Συνεργασία Με Την SwiftKey Έκαναν Την Επικοινωνία Του Stephen Hawking Ευκολότερη

Stephen Hawking intel

Ο γνωστός σε όλους μας κοσμολόγος, φυσικός και συγγραφέας Stephen Hawking είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Η νόσος του κινητικού νευρώνα από την οποία πάσχει μοιάζει μικρό ψεγάδι μπροστά στο νοητικό του μεγαλείο, ωστόσο τον αφήνει καθηλωμένο και χωρίς την δυνατότητα επικοινωνίας, εφόσον είναι εξ ολοκλήρου παράλυτος. Η επιστήμη όμως που τόσα χρονιά υπηρετεί του έχει δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα και συγκεκριμένα η Intel από το 1997 φροντίζει να του παρέχει ένα σύστημα επικοινωνίας ειδικά φτιαγμένο για αυτόν, με δυνατότητα καταγραφής μιας λέξης το λεπτό.

Πρόκειται για ένα ειδικό περιβάλλον με πληκτρολόγιο που παρουσιάζεται στην οθόνη και ο Βρετανός επιστήμονας κινώντας έναν μυ στο πρόσωπό του, μετακινεί τον κέρσορα πάνω στο πληκτρολόγιο επιλέγοντας γράμματα και σχηματίζοντας λέξεις. Ωστόσο το σύστημα χρειαζόταν αναβάθμιση, με την Intel να σκέφτεται αρχικά να δημιουργήσει από την αρχή ένα νέο σύστημα με νέες κορυφαίες τεχνολογικές δυνατότητες, όπως το eye tracking, μια αλλαγή που ο Hawking αρνήθηκε, καθώς δουλεύει χρόνια πάνω στο υπάρχων σύστημα.

Έτσι η Intel σε συνεργασία με την SwiftKey, την εταιρία που ανέπτυξε το σύστημα πρόβλεψης λέξεων κατά την πληκτρολόγηση για το ομώνυμο πληκτρολόγιο κινητών, ανανέωσαν το σύστημα, κάνοντας την πληκτρολόγηση με αυτόν τον τρόπο ευκολότερη και αισθητά γρηγορότερη. Η επαναπρογραμματισμένη υπάρχουσα πλατφόρμα βασίζεται στο SDK των εναλλακτικών πληκτρολογίων για Android και iPhone της SwiftKey και μετά από μήνες δοκιμών παρέδωσαν στον επιστήμονα το νέο σύστημα που θα του κάνει την επικοινωνία ταχύτερη, καθώς το σύστημα από τα πρώτα μόλις γράμματα καταλαβαίνει ποια λέξη θα χρησιμοποιηθεί και την εμφανίζει αυτόματα.

Η Intel μάλιστα σκοπεύει να κάνει το λογισμικό ανοιχτού κώδικα και να το διαθέσει στο διαδίκτυο δωρεάν για όσους ενδιαφέρονται να το αναπτύξουν περαιτέρω, με στόχο να βοηθήσουν ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα επικοινωνίας.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.