Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Έκρηξη Σουπερνόβα Ανακάλυψαν Σε Κοντινό Γαλαξία Μαθητές

Πρόσφατα, μια ομάδα φοιτητών αστρονομίας στο University College του Λονδίνου έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη στον νυχτερινό ουρανό. Οι μαθητές ανακάλυψαν τη πιο κοντινή σουπερνόβα στη Γη τα τελευταία 20 χρόνια. Το φως της σουπερνόβα έφτασε στη Γη τις τελευταίες ημέρες.

Η σουπερνόβα ανακαλύφθηκε σαν φως στον Μεσιέ 82, ο αρχέτυπος αστρογόνος γαλαξίας που είναι γνωστός και ως NGC 3034, Cigar Galaxy ή M82. Ο Μεσιέ 82 είναι περίπου 12 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου. Η σουπερνόβα βρίσκεται μεταξύ της Μεγάλη Άρκτου και της Μικρής Άρκτου και θα πρέπει να είναι εύκολο για τους παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο να την δουν.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φως της σουπερνόβας μπορεί να αυξηθεί τόσο πολύ ώστε να είναι ορατό μέσα από ένα μικρό ζευγάρι κιάλια. Το γεγονός αυτό παρατηρήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου από τους μαθητές με επικεφαλής τον Steve Fossey στο University College London.

Οι επιστήμονες είναι επίσης ενθουσιασμένοι για τη σουπερνόβα επειδή θα μπορέσει να τους βοηθήσει να μάθουν για τη σκοτεινή ενέργεια. Τέλος, πιστεύουν πως τουλάχιστον ένα από τα αστέρια εκεί είναι ένας λευκός νάνος.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: