Πώς Αδειάζει Η Symantec Ένα ATM Με Μονάχα Ένα SMS

Πώς Αδειάζει Η Symantec Ένα ATM Με Μονάχα Ένα SMS

Η Symantec μας πληροφορεί ότι κάποιος μπορεί εύκολα να χακάρει ένα ATM και το λογισμικό που χρησιμοποιούν, τα Windows XP δηλαδή, κάνοντας αυτή τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Οι ερευνητές ασφαλείας της Symantec λοιπόν, δημοσίευσαν στο blog τους μια νέα μέθοδο που ήρθε από το Μεξικό και περιγράφει με ποιόν τρόπο κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα ATM μέσω ενός απλού SMS.

Η διαδικασία αρχίζει όταν ο επιτήδειος χάκερ εγκαταστήσει ένα γνωστό malware που ονομάζεται Ploutus στο μηχάνημα. Αυτό απαιτεί ένα CD–ROM ή ένα USB για να μολύνει το λειτουργικό. Έπειτα συνδέει το smartphone του με το μηχάνημα και μέσω του USB αποστέλλει ένα μήνυμα κειμένου στο τηλέφωνο. Το τηλέφωνο μετατρέπει το κείμενο σε ένα πακέτο δικτύου που ελέγχει το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και το αναγκάζει να βγάλει όλα του τα μετρητά.

Η ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν ότι το γεγονός πως το 95% των ATM τρέχουν Windows XP και η Microsoft σταματάει την υποστήριξή τους καταστήσει ακόμη πιο εύκολο την ανάπτυξη malware και άλλων τεχνικών που επηρεάζουν τα μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.