Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Πώς Αδειάζει Η Symantec Ένα ATM Με Μονάχα Ένα SMS

Η Symantec μας πληροφορεί ότι κάποιος μπορεί εύκολα να χακάρει ένα ATM και το λογισμικό που χρησιμοποιούν, τα Windows XP δηλαδή, κάνοντας αυτή τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Οι ερευνητές ασφαλείας της Symantec λοιπόν, δημοσίευσαν στο blog τους μια νέα μέθοδο που ήρθε από το Μεξικό και περιγράφει με ποιόν τρόπο κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα ATM μέσω ενός απλού SMS.

Η διαδικασία αρχίζει όταν ο επιτήδειος χάκερ εγκαταστήσει ένα γνωστό malware που ονομάζεται Ploutus στο μηχάνημα. Αυτό απαιτεί ένα CD–ROM ή ένα USB για να μολύνει το λειτουργικό. Έπειτα συνδέει το smartphone του με το μηχάνημα και μέσω του USB αποστέλλει ένα μήνυμα κειμένου στο τηλέφωνο. Το τηλέφωνο μετατρέπει το κείμενο σε ένα πακέτο δικτύου που ελέγχει το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης και το αναγκάζει να βγάλει όλα του τα μετρητά.

Η ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν ότι το γεγονός πως το 95% των ATM τρέχουν Windows XP και η Microsoft σταματάει την υποστήριξή τους καταστήσει ακόμη πιο εύκολο την ανάπτυξη malware και άλλων τεχνικών που επηρεάζουν τα μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: