Αυτό Είναι Το Νέο Tech Community

Αυτό Είναι Το Νέο Tech Community

Tech Community 5.5 on iMac

Κυρίες και κύριοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη νέα έκδοση του Tech Community. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ξεκίνησε το blog, και τελικά φτάσαμε εδώ για να μιλάμε για το ίσως καλύτερο ελληνικό blog τεχνολογίας.

Η νέα έκδοση (5.5) είναι βασισμένη στη προηγούμενη, μόνο που έγιναν πολλές αλλαγές και ακόμα περισσότερες προσθήκες ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι αναγνώστες έχουν την απόλυτη εμπειρία όταν βρίσκονται στο Tech Community. Περάσαμε ώρες στην σχεδίαση και την ανάπτυξη της νέας έκδοσης και τελικά είναι έτοιμη.

Η Εργαλειοθήκη

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του νέου Tech Community είναι η Εργαλειοθήκη. Η Εργαλειοθήκη είναι μια μπάρα στα αριστερά της οθόνης η οποία καταλαβαίνει τη σελίδα που βρίσκεται ο χρήστης και εμφανίζει πληροφορίες που πιθανότατα να χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, όταν ο αναγνώστης βρίσκεται στην αρχική σελίδα, τότε εμφανίζονται οι κατηγορίες για να ψάξει αυτό που θέλει αν δεν ήρθε για να διαβάσει τα τελευταία νέα. Αν ο αναγνώστης διαβάζει ένα άρθρο, τότε εμφανίζονται πληροφορίες για τον συντάκτη, το πότε δημοσιεύτηκε το άρθρο, προστέθηκαν κουμπιά για αυξομείωση του μεγέθους της γραμματοσειράς για ευκολότερη ανάγνωση (ανάλογα τις απαιτήσεις σας) και προστέθηκαν επίσης μεμονωμένα μενού για τη πηγή και το via. Η πηγή είναι η αρχική σελίδα που έβγαλε την είδηση, ενώ το «μέσω», ή via στο εξωτερικό, είναι η σελίδα που είδαμε εμείς την είδηση.

Η Εργαλειοθήκη είναι απενεργοποιημένη στα κινητά λόγω έλλειψης χώρου.

Οι Μικρές Διαφορές Κάνουν Τη Διαφορά

Tech Community - Προειδοποίηση παλιού άρθρου

Εκτός από την Εργαλειοθήκη κάναμε και πολλές αλλαγές που δεν θα παρατηρήσετε με τη πρώτη ματιά. Για πρώτη φορά σε γνωστό tech blog βάλαμε την επιλογή για να αποθηκεύετε ειδήσεις αν θέλετε να τις διαβάσετε αργότερα ή να τις δείξετε σε κάποιον γνωστό σας. Οι αποθηκευμένες ειδήσεις αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας. Αν διαγράψετε το ιστορικό του περιηγητή σας (τα cookies) θα διαγραφούν και τα αποθηκευμένα σας.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν το κουμπί «επιστροφή στην αρχή» στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης, τη προειδοποίηση για παλιά άρθρα όπως βλέπετε και στη φωτογραφία (εξίσου για πρώτη φορά σε γνωστό blog τεχνολογίας), τη προειδοποίηση για όσους χρησιμοποιούν ξεπερασμένους browsers που πιθανόν να μην δείχνουν σωστά το site, τη προσθήκη επικεφαλίδων κάτω από το τίτλο των άρθρων και της μπλε οθόνης κατά την είσοδο σας για πρώτη φορά στο Tech Community (εξίσου για πρώτη φορά). Όσον αφορά τη γραμματοσειρά, βάλαμε την Roboto, η οποία είναι αυτή που χρησιμοποιεί η Google για το Android.

Περάσαμε ώρα ακόμα και για το πως θα φαίνεται σωστά η σελίδα κατά την εκτύπωση. Άμα είστε στον υπολογιστή και πατήσετε Ctrl/Cmd+P ή εκτύπωση θα δείτε να εμφανίζεται μόνο η είδηση, η εικόνα, ο συντάκτης και η ημερομηνία δημοσίευσης. Το μελάνι είναι πολύτιμο (δηλαδή ακριβό), δεν πρέπει να το χαλάμε για εκτύπωση άχρηστων πληροφοριών (όπως τα περισσότερα νέα ή διαφημίσεις).

Ποιοι Ευθύνονται Για Όλα Αυτά;

Η ομάδα Eeriee είναι αυτή που αναπτύσσει το Tech Community. Μεταξύ άλλων, UI/UX και web designer και developer είναι ο Ισίδωρος Ρήγας (δηλαδή εγώ) και γραφίστας είναι ο Κύριλλος Χυτήρογλου ο οποίος έχει σχεδιάσει το νέο μας λογότυπο.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σας για να βελτιωθούμε και να σας προσφέρουμε μια καλύτερη κοινότητα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.