Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Πρώτο Smartphone Έγινε 20 Χρονών

IBM Simon Smartphone

Πολλοί δεν το γνωρίζουνε, όμως το πρώτο smartphone το δημιούργησε η IBM πριν από 20 χρόνια και έκανε ντεμπούτο στην Αμερικάνικη αγορά στις 16 Αυγούστου του 1994. Το όνομα της συσκευής ήταν Simon και η IBM δεν το αποκάλεσε ποτέ smartphone επειδή απλά αυτός ο όρος δεν υπήρχε εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά κατάφερε να πουλήσει 50,000 συσκευές και μπορούσε να λειτουργήσει σε δίκτυα 15 πολιτειών.

Το IBM Simon ήταν γνωστό για τους επιχειρηματίες καθώς είχε λογισμικό μέσα από το οποίο μπορούσες να δεις τα email σου, το ημερολόγιο, να το συνδέσεις με μηχάνημα fax και φυσικά να πάρεις τηλέφωνα. Σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι, είχε μία πράσινη LCD οθόνη, γραφίδα και το βάρος του ήταν 500 γραμμάρια. Η μπαταρία είχε διάρκεια ζωής λίγων ωρών.

Το πρώτο smartphone κόστιζε 899 δολάρια τα οποία στη τωρινή εποχή μεταφράζονται σε 1400 δολάρια, δηλαδή €1055. Η συσκευή σίγουρα αποτέλεσε έμπνευση για τους μετέπειτα κατασκευαστές και πιο πολύ για την Sony Ericsson αφού πολλά κινητά της έμοιαζαν με της IBM.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: