Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Thermal Touch: Η Τεχνολογία Που Μετατρέπει Επιφάνειες Σε Tablets

Η Metaio παρουσίασε μια νέα τεχνολογία η οποία έχει τη δυνατότητα να ‘μετατρέπει’ επιφάνειες σε tablets! Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση δύο καμερών (μία κανονική και μία υπερύθρων) στα γυαλιά του χρήστη και ενός υπολογιστή ή tablet εξοπλισμένο με το κατάλληλο λογισμικό. Τη τεχνολογία αυτή την έχουν ονομάσει Thermal Touch.

Η δουλειά των καμερών και του υπολογιστή είναι να αναγνωρίζουν τη θερμότητα που αφήνουν τα δάχτυλα του χρήστη όταν αυτός πατάει ένα αντικείμενο και εκεί να εμφανίζουν το ψηφιακό περιεχόμενο που έχουν να δείξουν. Αν για παράδειγμα δύο χρήστες παίζουν σκάκι, τα γυαλιά (τύπου Google Glass) θα εμφανίζουν τα ψηφιακά πιόνια επάνω στη κενή επιφάνεια και όποιο μέρος της επιφάνειας πατάει ο χρήστης επιλέγεται το αντίστοιχο πιόνι και μπορεί να το μετακινήσει.

Ο Peter Meier, Διευθύνων σύμβουλος της τεχνολογίας (CTO) της εταιρείας, αναφέρει:

«Όλοι μιλούν αυτές τις μέρες για τις έξυπνες φορετές συσκευές, όπως είναι το Google Glass ή το Oculus Rift. Ωστόσο, κανείς δεν κάνει λόγο για τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες τους. Χρειαζόμαστε φυσικό και πιο άνετο περιβάλλον για να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία του αύριο.»

Το Thermal Touch απέχει χρόνια από το τελικό προιόν που μπορεί να πωλείται αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εταιρία από το να αναπτύξει ένα λειτουργικό πρωτότυπο μοντέλο. Μπορείτε να δείτε το βίντεο επίδειξης παρακάτω.


Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: