Τρεις Νέοι Πλανήτες Ανακαλύφθηκαν 54 Έτη Φωτός Μακριά

Τρεις Νέοι Πλανήτες Ανακαλύφθηκαν 54 Έτη Φωτός Μακριά

Τρεις νέοι πλανήτες ανακαλύφθηκαν σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι μόλις 54 έτη φωτός μακριά από τη Γη χρησιμοποιώντας υπολογιστές.

Το τηλεσκόπιο Automated Planet Finder (APF) στο Lick Observatory της California, το παρατηρητήριο WM Keck στη Χαβάη και το Automatic Photometric Telescope στο Fairborn Observatory στη California ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εξερευνήσουν τη τροχιά των πλανητών εδώ και αρκετά χρόνια, και τώρα επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη με μετρήσεις του φωτός του αστεριού τους – HD 7924.

Το APF είναι μια εγκατάσταση που μέσω υπολογιστές ψάχνει για πλανήτες κάθε βράδυ που ο ουρανός είναι καθαρός. Ο BJ Fulton, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Χαβάη και επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε:

«We initially used APF like a regular telescope, staying up all night searching star to star. But the idea of letting a computer take the graveyard shift was more appealing after months of little sleep. So we wrote software to replace ourselves with a robot,»

Το πλανητικό σύστημα που βρήκαν τα ‘ρομπότ’ δεν μοιάζει με το δικό μας ηλιακό σύστημα. Τα σώματα είναι 7 ή 8 φορές μεγαλύτερα από τη μάζα της Γης και είναι σε τροχιά στο αστέρι τους πολύ πιο κοντά από ότι είναι ο Ερμής στον Ήλιο.

Ο Fulton θα συνεχίσει να κυνηγάει πλανήτης σε ‘γειτονιές’ της Γης μέσα στα επόμενα χρόνια και ευελπιστεί να βρει πλανήτες σαν τη Γη μέσα σε απόσταση 100 έτη φωτός. Μπορείτε να διαβάσετε τη δουλειά της ομάδας στο Astrophysical Journal.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.