Ο Tim Cook Θα Προσφέρει Τη Περιουσία Του Για Φιλανθρωπικούς Σκοπούς

Apple Και IBM Συνεργάζονται Για Να Φέρουν Το iOS Στις Εταιρίες

Ginni Rometty IBM - Tim Cook Apple

Ο Steve Jobs είχε πει κάποτε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν είναι πλουσιότερος στο νεκροταφείο. Ο φίλος του, Tim Cook που τώρα διευθύνει την Apple, φαίνεται να επηρεάστηκε από αυτή τη δήλωση και αποφάσισε ότι θέλει να δωρίσει τη περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Tim Cook σαν CEO της Apple είναι ένας ισχυρός άντρας και έχει χρησιμοποιήσει αυτή τη θέση για να στηρίξει διάφορα θέματα, όπως αυτό των ομοφυλόφιλων όντας ένας από αυτούς. Φυσικά τόσα χρόνια έβγαλε πολλά λεφτά και ο τραπεζικός λογαριασμός του θα έχει αρκετά ψηφία. Συγκεκριμένα το Fortune ισχυρίζεται πως η περιουσία του φτάνει τα 120 εκατ. δολάρια και έχει ακόμη μετοχές αξίας 665 εκατ. δολαρίων.

Σε δήλωσή του στο Fortune, ο Cook αποκάλυψε ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όμως θα κρατήσει ένα πολύ μικρό μερίδιο για να σπουδάσει ο ανιψιός του σε ένα κολέγιο. Πού ακριβώς θα δαπανηθούν τα λεφτά δεν έγινε γνωστό, όμως στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη μεταναστευτική πολιτική αλλά και με τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού HIV. Μπορεί να δωρίζει λεφτά σε διάφορα ιδρύματα/οργανισμούς, ή μπορεί να δημιουργήσει ένα ίδρυμα όπως και ο Bill Gates. Όπως και να έχει είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους να επενδύουν τα χρήματά τους για τον κόσμο και όχι για τους εαυτούς τους.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.