Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Titan: Ο Ισχυρότερος Υπερυπολογιστής Ξεκίνησε Να Δουλεύει

Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου λέγεται Titan, δέχθηκε μία αναβάθμιση και το Ridge National Lab του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ τον έβαλε στη πρίζα.

Το μέγεθος του Titan είναι όσο και ένα γήπεδο μπάσκετ και μέσα σε αυτόν υπάρχουν 18.688 κόμβοι, κάθε ένας από αυτούς διαθέτει 16πύρηνο επεξεργαστή (AMD Opteron 6274) με σύνολο 299.008 πυρήνες, μία κάρτα γραφικών NVIDIA Tesla K20 και η συνολική χωρητικότητα ξεπερνάει τα 700 terabytes. Και όλα αυτά για εκτελέσει 27 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, πράγμα που το κάνει 20 τρισεκατομμύρια φορές γρηγορότερο από τους δικούς μας υπολογιστές!

Όλα αυτά για να τροφοδοτηθούν χρειάζονται όσο ρεύμα θα καταναλώσει και μία μικρή πόλη! Ο ‘Τιτάνας’ προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθεί για το Farmville, αλλά για την εύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, πρόβλεψη κλιματικών αλλαγών και άλλα σχετικά με την ενέργεια.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: