Τα Δρομολόγια Της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Στο Google Maps

Τα Δρομολόγια Της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Στο Google Maps

ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η Google ανακοίνωσε σήμερα (19/12/2013) την συνεργασία της με ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε μαζί να βοηθήσουν τους επιβάτες να βρουν τα σωστά δρομολόγια. Πλέον στο Google Maps θα βρίσκονται πληροφορίες για τις διαδρομές των προαστιακών γραμμών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και για το σύνολο του υπεραστικού δικτύου.

Περισσότερες δυνατότητες θα βρουν οι χρήστες του Google Maps Transit, μέσω του οποίου έχουμε τα παρακάτω προνόμια:

  • Δυνατότητα προσδιορισμού του επιθυμητού χρόνου αναχώρησης και άφιξης
  • Eμφάνιση πολλαπλών επιλογών ταξιδιού/διαδρομής
  • Προβολή εκτιμώμενου χρόνου διάρκειας ταξιδιού/διαδρομής
  • Οδηγίες για τους πεζούς για την αρχή (π.χ. την κοντινότερη στάση μέσου μεταφοράς) και το τέλος της διαδρομής/ταξιδιού (τον τελικό προορισμό)
  • Προβολή των δεδομένων μετακίνησης στο πλαίσιο άλλων χρήσιμων πληροφοριών, όπως για παράδειγμα επιχειρηματικών καταχωρήσεων.

Ο Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google δήλωσε:

«Σήμερα εντάσσουμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Transit των Google Maps, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και διευκολύνοντας ιδιαίτερα και τουρίστες. Από σήμερα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται μέλος της “οικογένειας” των δημοσίων συγκοινωνιών από 800 πόλεις στον κόσμο που είναι ήδη ενταγμένες στο Google Maps. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που άλλος ένας σημαντικός ελληνικός φορέας μεταφορών αγκαλιάζει την τεχνολογία και τις δυνατότητες που παρέχουν τα εργαλεία της, μετά και τον Οργανισμό των Aστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας που εντάχθηκε στο Maps τον Οκτώβριο του 2011. Με περισσότερους από 1 δισ. μηνιαίους χρήστες των Google Maps παγκοσμίως και με το 50% των αναζητήσεων να γίνεται μέσω κινητών συσκευών, πιστεύουμε ότι το όφελος θα είναι μεγάλο για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία».

Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Για άμεση πρόσβαση στις παραπάνω πληροφορίες, ο επισκέπτης χρησιμοποιεί απλά το https://maps.google.gr/ των Google Μaps, κάνει κλικ στη «Λήψη Οδηγιών» και επιλέγει τη διαδρομή που επιθυμεί να κάνει είτε με αυτοκίνητο, είτε με δημόσια συγκοινωνία είτε πεζός. Εισάγοντας στοιχεία εκκίνησης και προορισμού, επιλέγοντας ως μέσο του ταξιδιού το τραίνο και κάνοντας απλώς κλικ στο «Λήψη Οδηγιών» οι οδηγίες για την μετάβαση με τραίνο είναι άμεσα διαθέσιμες.

Πηγή: Δελτίο Τύπου | Εικόνα από Τα Νέα

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.