Ενώ Το Twitter Γίνεται Οχτώ Χρονών, Η Τουρκία Απαγόρεψε Την Πρόσβαση Σε Αυτό

Ενώ Το Twitter Γίνεται Οχτώ Χρονών, Η Τουρκία Απαγόρεψε Την Πρόσβαση Σε Αυτό

Ο γνωστός ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης Twitter γιορτάζει τα οχτώ χρόνια λειτουργίας του. Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2006 όταν δημιουργήθηκε από τον Τζακ Ντόρσεϊ και έκανε την πρώτη του παρουσία στο Διαδίκτυο τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου.

Στην αρχή το Twitter δεν είχε την σημερινή του αναγνωρισιμότητα, όμως κατάφερε πολύ σύντομα να αγαπηθεί από τον κόσμο και σήμερα είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς ιστοτόπους του διαδικτύου, ενώ απαριθμεί πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Για να γιορτάσει το γεγονός, το Twitter έκανε διαθέσιμο ένα online εργαλείο, το #FirstTweet, με το οποίο μπορούμε να δούμε ξανά το πρώτο μας tweet.

Και ενώ γιορτάζουμε τα οχτώ χρόνια της διαδικτυακής μας ελευθερίας και της αφιλτράριστης έκφρασης ιδεών, η Τουρκία με απόφαση του πρωθυπουργού της, Ταγίπ Ερντογάν, βυθίζεται ακόμα περισσότερο στο μεσαιωνικό σκοτάδι καθώς απαγόρεψε την πρόσβαση στο Twitter.

O Τούρκος πρωθυπουργός θεώρησε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι παίζουν βρόμικο παιχνίδι εναντίον του, δημοσιεύοντας στο Twitter συνδέσμους με ηχογραφήσεις και έγγραφα που αποδεικνύουν σοβαρά φαινόμενα διαφθοράς σε πρόσωπα του στενού του κύκλου. Για να καλύψει λοιπόν τα οικονομικά του σκάνδαλα που παίρνουν το φως της δημοσιότητας το ένα πίσω από το άλλο, προέβη σε κατάχρηση εξουσίας και καταπάτηση των δημοκρατικών ιδεών, αποφασίζοντας και διατάζοντας τον αποκλεισμό των χρηστών από το Twitter.

Δυστυχώς, ο τούρκικος λαός θα υπομείνει την παράλογη απαίτηση του μονάρχη του, που όπως φαίνεται δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.