Το Twitter αντιγράφει το χαοτικό timeline του Facebook

Μήνυση Στη Twitter Επειδή Διαβάζει Τα Προσωπικά Μηνύματα

Twitter HQ

Το διάσημο κοινωνικό δίκτυο Twitter που αργοπεθαίνει ανακοίνωσε μια αλλαγή στο timeline του, στη προσπάθειά του να διατηρήσει τους χρήστες ικανοποιημένους.

Ο νέος αλγόριθμος θα εμφανίζει στους χρήστες που δεν έχουν συνδεθεί στο κοινωνικό δίκτυο για κάποια ώρα τα διασημότερα tweets (βάσει των απαντήσεων, re-tweets και likes) πάνω από τα tweets που δημοσιεύονται σε πραγματικό χρόνο ως συνήθως. Με αυτή τη λειτουργία οι χρήστες δεν θα χάνουν τα σημαντικότερα νέα αυτών που ακολουθάνε.

Οι χρήστες άμα θέλουν να παραλείψουν τα διασημότερα tweets και δουν αμέσως το timeline θα πρέπει απλά να σύρουν από πάνω προς το κάτω. Επίσης, το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι απενεργοποιημένο και μόνοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται θα το έχουν, ενεργοποιώντας το από τις ρυθμίσεις (λέγεται «Show me the best Tweets first»).

Το νέο χαρακτηριστικό είναι παρόμοιο με το “While you were away” που υπάρχει εδώ και μήνες. Το “While you were away” είναι ένα τμήμα από tweets που εμφανίζει τα διασημότερα tweets από άτομα που ακολουθάς. Πάντως η εταιρία αναφέρει ότι έχει ήδη παρατηρήσει περισσότερα re-tweets και απαντήσεις σε tweets που εμφανίζονται πρώτα με τον νέο αλγόριθμο.

Η Twitter επιχειρεί τα πάντα για να ξανακάνει το δίκτυό της cool ξανά, αφού τους τελευταίους μήνες μόνο αρνητικά αποτελέσματα παίρνουν. Οι μηνιαίοι χρήστες μειώνονται αντί να αυξάνονται, τα οικονομικά αποτελέσματα δεν είναι καλά και γενικά δεν υπάρχει ανάπτυξη. Πρόσφατα άλλαξαν τα «favourited» tweets σε «liked,» πρόσθεσαν ψηφοφορίες, τώρα θα βάλουν το «Show me the best Tweets first» και εξετάζουν το ενδεχόμενο τα βάλουν κουμπί για GIF εικόνες στα tweets και tweets με περισσότερους από 140 χαρακτήρες.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.